Mainos

Taiteiden yötä juhlittiin rauhallisissa merkeissä

Pieniä nujakointeja lukuun ottamatta Taiteiden yö sujui Helsingissä rauhallisesti, vaikka leppoinen loppukesän sää houkutteli kaduille väkeä runsaasti. Helsingin poliisin mukaan yöllä ei tapahtunut mitään suuria järjestyshäiriöitä, ja meno muistutti lähinnä tavallista perjantai-iltaa.

- Yllättävän rauhallista on ollut ihmismäärään nähden, kertoo Helsingin poliisitoiminnan yleisjohtaja, ylikomisario Jussi-Pekka Lämsä.

Varttuneempien kulttuurinystävien lisäksi liikkeellä oli paljon nuoria, joiden suosituimpia oleskelupaikkoja olivat tänä vuonna Narinkkatori Kampin kauppakeskuksen edessä, Töölönlahden ranta ja Vanhan kirkon puisto.

Poutasää suosi esimerkiksi Taiteiden yön ilmaiskonserttia Helsingin Senaatintorilla. Juhlaviikkojen karnevaali huipentui Rock, rytmi, rakkaus -konserttiin, jossa muisteltiin vuotta 1968. Lämmittelybändit aloittivat soitannan kun torille virtasi kansaa.

Taiteiden yö on monipuolinen kulttuuritapahtuma, joka järjestetään useissa Suomen kaupungeissa ja kunnissa, yleensä elokuussa. Ensimmäiset Taiteiden yöt olivat Turussa ja Helsingissä vuonna 1989. Helsingissä se on osa Helsingin juhlaviikkoja.

Taiteiden yönä museot ja galleriat ovat auki, kirjakaupoissa ja kahviloissa on runonlausuntaa ja musiikkiesityksiä.

Senaatintorin ilmaiskonsertissa 30 000 ihmistä

Taiteiden yön ilmaiskonsertti toi Helsingin Senaatintorille jopa 30 000 ihmistä eli niin paljon kuin torille mahtuu. Puolet heistä oli ehtinyt paikalle jo heti ensimmäisen solistin astuessa lavalle. Konsertissa esiintyi suomalaisia eturivin muusikoita, kuten Paula Koivuniemi, Michael Monroe, Eero Raittinen ja Kauko Röyhkä.

Senaatintoria ympäröiviä katuja oli suljettu liikenteeltä jo iltapäivällä ja loput juuri ennen konsertin alkua. Itse konserttialueelle alkoholijuomien ja lasipullojen tuonti oli kielletty. Järjestäjien lisäksi konsertin onnistumista oli varmistamassa keskustan poliisipiiri. Poliisin mukaan ilmaiskonsertista ihmismassa valui rauhassa pois.

Kaupungin ydinkeskustaan oli kokoontunut poliisin arvion mukaan konserttiyleisön lisäksi vielä parikymmentätuhatta taiteiden yön viettäjää.

Taiteiden yön järjestystä oli valvomassa normaalin poliisivahvuuden lisäksi "puolenkymmentä isoa poliisipartiota" ja tarpeen mukaan koottava erillinen poliisijoukko.

Helsingin Juhlaviikkoja alettiin järjestää kuohuvana vuonna 1968, eli 40 vuotta tulee nyt täyteen.

Katso alkuillan tunnelmia Helsingin keskustasta!

Katso tunnelmapaloja illan ja yön ohjelmista!

(Kuvaajana Ilari Korhonen)

Katso lisää tunnelmia Kymmenen uutisista toimittajamme Kari Pyrhösen toimittamana!

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.