Mainos

Taiteiden yön tarjonta entistäkin runsaampaa

Taiteiden yö on ollut oleellinen ja näkyvä osa Helsingin juhlaviikkoja ensimmäisestä kerrasta saakka, eikä yleisön ja järjestäjien innostus tapahtumaan osoita laantumisen merkkejä. Päinvastoin, torstaina 24. päivänä elokuuta 11. kerran järjestettävässä Taiteiden yössä on ohjelmaa enemmän kuin koskaan aiemmin.

Kiasma

Yössä kulkija voi tällä kertaa valita omat suosikkinsa yli sadasta ohjelmanumerosta. Taide levittäytyy tuttuun tapaan kaduille ja puistoihin, ja kirjakaupat, kirjastot, kirjakaupat, taidegalleriat ja teatterit ovat avoinna myöhään yöhön. Keskustan alueen ohella Taiteiden yö ulottuu muihin kaupunginosiin, joten moni helsinkiläinen löytää tapahtumia aivan kotinurkiltaankin.

Kirjallisuus on alusta asti ollut tärkeässä osassa yön ohjelmistossa, sillä tapahtuma syntyi alun perin Akateemisen kirjakaupan ja Juhlaviikkojen yhteistyönä. Tänäkin vuonna keskustan suurissa kirjakaupoissa haastatellaan kirjailijoita, kuullaan luentaa ja keskusteluja perjantain puolelle saakka. Kirjailijoita tapaa illan ja yön mittaan myös monista kahviloista sekä kirjastoista. Esimerkiksi Richardinkadun kirjasto on avoinna puolille öin.

Puiston hiljaisuus


Lapsille ja nuorille on runsaasti ohjelmatarjontaa. Yössä ennenkin aktiivisesti mukana ollut Nuorisoasiainkeskus järjestää Hesperian puistoon Töölönlahden rannalle kaiken hälyn keskelle hiljaisuuteen perustuvan tapahtuman. Alkuillan ohjelma on tarkoitettu lapsiperheille, ja illan pimetessä puisto kutsuu nuoria ja aikuisia. Runsaan ohjelman ohella valot ja tulet ovat tärkeässä osassa. Töölönlahden ympäristössä järjestetään muutoinkin runsaasti ohjelmaa. Taidenautintojen lisäksi tarjolla on jälleen makujen piazza Senaatintorilla.

Suuri kaupunkitapahtuma

Taiteiden öihin on osallistunut yleensä lähes satatuhatta ihmistä. Tänäkin vuonna Helsingin kaupunki panostaa kaupunkikuvan siisteyteen. Kaduille ja puistoihin tuodaan ylimääräisiä jäteastioita ja käymälöitä, joita sijoitetaan ydinkeskustaan yli sata. Sekä HKL että VR lisäävät kalustoaan ja vuoroja illan ja yön tunneiksi. Säätakuuta järjestäjät eivät voi antaa, mutta he luottavat vanhaan taikaan: Taiteiden yönä ei vielä koskaan ole satanut. Yön ohjelma on nähtävissä nettiosoitteessa www.helsinkifestival.fi.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.