Mainos

Taiteiden yö sujui rauhallisesti Helsingissä

Pehmeä elokuun ilta helli pääkaupunkiseutulaisia Taiteiden yössä eilisiltana.

Taiteiden yö sujui Helsingissä rauhallisesti. Poliisin ja järjestäjien mukaan liikkeellä oli arviolta 55 000 ihmistä, mutta vakavilta onnettomuuksilta vältyttiin. Vuorokauden vaihtuessa perjantaiksi nujakointia tosin ilmeni, mutta mitään vakavaa ei poliisin tietoon ole tullut. Poliisin yleisarvio Taiteiden yöstä on, että meno on rauhoittunut selvästi muutaman vuoden takaisesta.

Helsingin rakennusviraston mukaan Taiteiden yö sujui myös suhteellisen siististi. Vaikka etenkin Esplanadin puistoon roskaa kertyi paljon, siivoamista oli hieman vähemmän kuin edellisvuosina.

-Roskaaminen on ehkä vähentynyt hieman, mutta vessoja käytetään yhä melko säästeliäästi. Vaikka varsinkaan miesten vessoihin ei ollut suuria jonoja, lähin puu näytti monen mielestä olevan houkuttelevampi vaihtoehto, sanoo keskustan alueen vastaava piiripuutarhuri Sampo Sainio. Myös Sainion mukaan nuorten käytös on virtsaamisviettiä lukuun ottamatta kohentunut ja muuttunut rauhallisemmaksi viime vuosina.

Taiteiden yönä suurimmat yleisömassat kokoontuivat alkuillasta Kaivopuistoon, loppuillaksi ja yöksi väki siirtyi lähinnä Esplanadin puistoon ja Töölönlahden rantaan.

(MTV3-STT)

Katso taiteiden yön tunnelmia

(Seitsemän uutiset 29.08.2002)

(Kymmenen uutiset 29.08.2002)

(Huomenta Suomi 30.08.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.