Mainos

Taiteen valtionpalkinnot Merete Mazzarellalle ja Pekka Salmiselle

Kirjailija, professori Merete Mazzarella ja arkkitehti, professori Pekka Salminen ovat saanet 13000 euron arvoiset taiteen valtionpalkinnot.

Merete Mazzarellalla, joka on pohjoismaisen kirjallisuuden professori Helsingin yliopistossa, on takanaan merkittävä ja monipuolinen kirjailijan ura. Hän on julkaissut tähän mennessä viisitoista kirjaa: romaaneja, muistelmia ja esseeteoksia. Kaunokirjallisena esseistinä Mazzarella kuuluu lajityypin suuriin suomenruotsalaisiin nimiin.

Pekka Salmisella on ollut keskeinen asema Suomen arkkitehtuurissa niin luovana arkkitehtina kuin kansainvälistä toimintaa ja Suomen tunnettavuutta alalla lisäävänä henkilönä. Salminen tunnetaan erityisesti Lahden hiihtostadionin sekä Helsinki-Vantaan lentoaseman arkkitehtina. Salminen on työskennellyt myös vanhojen rakennusten parissa. Hänen kansainvälisesti tunnetuin työnsä tällä alalla on Saksan Neubrandenburgissa sijaitseva Marienkirchen. Raunioitunut keskiaikainen tiilikirkko on muutettu moderniksi konserttisaliksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.