Mainos

Taiteen valtionpalkinnot jaettu

Taiteen valtionpalkinnot on tänään myönnetty performancetaiteilija Roi Vaaralle ja kuvataiteilija, valaistussuunnittelija Tülay Schakirille. Molemmat palkinnot ovat suuruudeltaan 75 000 markkaa.

Roi Vaara on performanssitaiteemme persoonallinen kehittäjä ja pioneeri, jolle on tärkeää taiteen rajojen madaltaminen. Vaara on tehnyt performansseja jo 20 vuotta ja palkitsijat kehuvat niitä "poeettisiksi oivalluksiksi, symbolisiksi teoiksi, joita leimaavat action-mielikuvitus sekä yhteiskunnallinen ja poliittinen valppaus".

Schakir on työskennellyt varsinkin tanssijoiden kanssa. Palkitsijat kehuvat valosuunnittelijaa siitä, että hän hallitsee tilallisia kokonaisuuksia omaperäisesti. "Hänen teoksensa Sateenkaari, joka oli esillä Suomen taiteilijaseuran vuosinäyttelyssä, poikkesi ratkaisultaan kuvataiteen valtavirran totutuista muodoista.

Esillä ollut ääni-, materiaali-, valoinstallaatio oli vaikuttava kokonaisuus sisältäen luontevan ja älykkään teknisen toteutuksen ja vahvan visuaalisen elämyksen", taiteen keskustoimikunta toteaa.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.