Mainos

Taistelut yltyivät jälleen Kosovossa

Kosovossa albaanisissien ja Serbian turvallisuusjoukkojen välillä tänään yltyneet taistelut sulkivat jälleen Pristinan ja Pecin välisen valtatien, Reutersin toimittajat kertoivat.

Turvallisuusjoukot pysäyttivät tiellä matkustaneet toimittajat lähellä Komoranea. Toimittajat sanoivat nähneensä etäisyydessä savupatsaita, ja raskaasti aseistettuja ajoneuvoja oli asemissa tykinpiiput suunnattuina läheisille kukkuloille.

Tiesululla ollut poliisi sanoi taistelujen alkaneen aiemmin serbijoukkojen jouduttua tulituksen kohteeksi. Paikalla olleen Reutersin toimittajan mukaan taistelu vaikutti olevan ankaraa. Pristinan ja Pecin välinen tie oli avoinna vielä eilen, ja avustustyöntekijät käyttivät sitä päästäkseen tuhansien pakolaisten luo, jotka viimeaikaiset taistelut olivat ajaneet kodeistaan. Serbijoukot hyökkäsivät puolestaan sunnuntaina kahteen Kosovon keskiosassa sijaitsevaan kylään, albaani- ja serbilähteet kertoivat. Lähikylässä ollut paikallinen ihmisoikeustyöntekijä kertoi yhden albaanivirkailijan kuolleen hyökkäyksessä.

Serbijoukot ovat kuluneen viikon aikana pyrkineet kukistamaan lopullisesti Kosovon vapautusarmeijan UCK:n sissit. UCK on kärsinyt viime päivinä sarjan tappioita ja joutunut luopumaan useista tukikohdistaan sekä menettänyt otteensa maakunnan keskeisistä huoltoteistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.