Mainos

Taistelut riehuvat Kolumbiassa

Kolumbian armeija on ilmoittanut piirittäneensä yli 2 000 vasemmistokapinallisen ryhmän ja aikovansa joko tuhota sen tai pakottaa sen antautumaan.

Kenraali Carlos Fracica kertoi joukkojensa menettäneet taisteluissa 19 miestä, mutta vakuutti kapinallisten Farc-sissien tappioiden olevan selvästi mittavammat.

Kolumbian armeija ilmoitti torstaina tappaneensa myös yhden Farcin sissijohtajista. Aiemmin päivällä maan ilmavoimat kertoi, että 17 edellispäivänä armeijan tukikohtaan hyökännyttä sissiä oli saanut surmansa. Farcin johto ei ole kuitenkaan vahvistanut väitteitä.

Hiukan aiemmin maan luoteisosassa räjähti autopommi, joka tappoi yhden ja haavoitti 25:ttä. Pommi oli piilotettu poliisiaseman eteen pysäköityyn autoon Marinillan kaupungissa. Maan viranomaiset uskovat pienemmän kansallisen vapautusliikkeen ELN:n sissien olevan vastuussa pommi-iskusta.

Aiemmin torstaina yhdeksän pienempää pommia räjähti eri puolilla Medellinin kaupunkia aiheuttaen vain aineellista tuhoa ja sähkökatkoksia.

Kiihtyvien väkivaltaisuuksien pelätään ajavan maata kohti sisällissotaa. Koillis-Kolumbiassa 20 kapinallista kuoli torstaina armeijalähteiden mukaan, kun dynamiitilla lastattu rekka räjähti.

Yhdysvallat tukee Kolumbian armeijaa taistelussa Farc-sissiliikettä vastaan. Farciin kuuluu 16 500 sissiä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.