Mainos

Taistelut Pohjois-Makedoniassa jatkuvat

Taistelut jatkuvat kiivaina Pohjois-Makedoniassa. Panssarivaunut tulittivat sissien hallussa pitämiksi epäiltyjä alueita Matejcen kylässä, missä kuultiin myös automaattikivääreiden ammuntaa kahdesta eri suunnasta. Tulituksessa vahingoittui ainakin neljä taloa ja moskeija. Ainakin yksi kranaatti osui myös Makedonian armeijan ja belgialaisten rauhanturvaajien yhteiseen sotilastukikohtaan Kumanovossa. Kukaan ei haavoittunut.

Makedonia

Huoltotehtävissä toimivat belgialaiset oli jo aiemmin määrätty siirtymään turvallisemmalle alueelle ja siirtymisvalmistelut olivat käynnissä. Makedonian armeijan tiedottajan mukaan Kumanovon kaupunkiin osui ensimmäistä kertaa "useita" kranaatteja, mikä on merkki taistelujen kiihtymisestä. -Onneksi kukaan ei ole vielä haavoittunut. Terroristit ammuskelevat surutta myös siviilikohteisiin, eversti Blagoja Markovski sanoi. Kumanovo on Pohjois-Makedonian suurin kaupunki. Ammuskelu jatkui myös Orizaren ja Slupcanen kylissä, jotka sijaitsevat muutaman kilometrin päässä Matejcen itäpuolella. Suurimman osan alueella asuvista siviileistä uskotaan olevan toistaiseksi Lipkovon kylässä. Siviilien tilanteesta ei ole tällä hetkellä varmuutta, sillä ulkopuoliset eivät ole päässeet alueelle ammuskelun takia. Sissien edustajien mukaan Makedonian joukot ovat tulittaneet myös 10 000 asukkaan Lipkovoa.

Solana Skopjeen

Javier Solana

Euroopan unionin ulkopoliittinen edustaja Javier Solana saapui tänään Makedoniaan neuvottelemaan maan tilanteesta. Vierailullaan Solana pyrkii estämään täysimittaisen sodan syttymisen Makedonian joukkojen ja albaanikapinallisten välille. Solana keskustelee tilanteesta presidentti Boris Trajkovskin, pääministeri Ljubco Georgievskin, ulkoministeri Ilinka Mitrevan ja muiden avainhenkilöiden kanssa. Tarkoituksena on tukea kansallista yhtenäisyyshallitusta, joka joutui kriisiin viime viikolla albaanipuolueiden edustajien tavattua -Tulin keskustelemaan eri poliittisten ryhmittymien kanssa nähdäkseni, miten voimme jatkaa poliittista dialogia, jota pidän erittäin tärkeänä, Solana sanoi.

(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.