Mainos

Taistelut ovat kiihtyneet Angolassa

Angolan hallituksen ja maan entisen kapinallisliikkeen Unitan väliset taistelut ovat kiihtyneet Angolan pohjoisosassa, kertoivat YK ja useat muut lähteet.

Angolan YK-joukkojen komentajan kenraali Kofi Obengin mukaan taisteluja oli eilen käynnissä useissa eri osissa Malanjen maakuntaa, missä viranomaiset ovat syyttäneet Unitaa 145 ihmisen tappamisesta viime viikonloppuna. Useiden eri lähteiden mukaan avustustyöntekijät valmistautuvat poistumaan maakunnasta.

Angolan hallitus aikoo erottaa Unitan edustajat keväällä 1997 muodostetusta yhtenäisyyden ja kansallisen sovinnon hallituksesta, ellei Unita toteuta neljä vuotta sitten solmitun Lusakan rauhansopimuksen velvoitteita, hallituksen edustaja sanoi Angolan radiossa.

Entinen sissiliike ei ole suostunut riisumaan taistelijoitaan aseista eikä luovuttamaan vielä hallitsemiaan kaupunkeja, vaikka sille on määrätty kansainvälisiä pakotteita. Sen sijaan Unita on vallannut jo kertaalleen hallitukselle luovuttamiaan kaupunkeja takaisin.
Unita itse ilmoitti jo maaliskuussa riisuneensa kaikki taistelijansa aseista, mutta hallituksen mukaan Unitalla on edelleen 35000 miehen vahvuiset aseistetut joukot.

Angola itsenäistyi Portugalin alaisuudesta vuonna 1975, minkä jälkeen maassa puhkesi sisällissota. Sota päättyi vuonna 1994 solmittuun Lusakan rauhansopimukseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.