Mainos

Taistelut Libanonissa jatkuvat kiivaina

Libanonin armeija on tiukentanut entisestään Nahr al-Baredin pakolaisleirin saartoa tankkien ja helikopterien avulla. Suurin osa leirin asukkaista on paennut muihin leireihin.

Libanonin armeija on jatkanut Nahr al-Baredin pakolaisleirin moukarointia. Tykistö ja kranaatinheittimet ovat tulittaneet leiriä koko päivän ja sisältä leiristä on kuulunut jatkuvaa konetuliaseiden rätinää.

Armeija on myös tiukentanut entisestään leirin saartoa tankkien ja helikopterien avulla. Tästä huolimatta Fatah al-Islam -järjestön edustaja on vakuuttanut al-Jazeera-uutiskanavalle palestiinalaismilitanttien kontrolloivan taistelua ja aiheuttavan suuria tappioita armeijalle.

- Emme tule koskaan antautumaan. Taistelemme viimeiseen veripisaraan, uhoaa Abu Salim Taha.

Suurin osa leirin asukkaista on paennut muihin leireihin.

Islamilaismilitantit ovat ottaneet yhteen armeijan joukkojen kanssa myös Ain al-Hilwehin pakolaisleirissä maan eteläosassa, mikä on lisännyt pelkoa taisteluiden leviämisestä koko maahan.

Ainakin kaksi sotilasta haavoittui, kun militantit hyökkäsivät leiriä vartioivien sotilaiden kimppuun.

Silminnäkijöiden mukaan militantit kuuluvat sunnimuslimien Jund al-Sham -ryhmään.

Libanonilaisen An-Nahar-lehden mukaan Fatah al-Islamin taistelijat suunnittelivat terrori-iskujen sarjaa, joka olisi "ollut kuin Libanonin syyskuun 11. päivä".

- Fatah al-Islam suunnitteli hyökkäävänsä suureen hotelliin pääkaupunkiseudulla itsemurhapommittajien ajamilla, räjähteillä lastatuilla kuorma-autoilla. Samanaikaisesti Beirutin itä- ja länsiosissa olisi tehty itsemurhaiskuja suurlähetystöihin, lehti kirjoitti viitaten turvallisuuslähteisiin.

Lehden mukaan islamistit suunnittelivat myös katkaisevansa Tripolin ja Beirutin yhdistävän Shekkan tunnelin, minkä jälkeen maan pohjoisosaan olisi julistettu islamilainen valtio.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.