Taistelut kiihtyvät kolmatta päivää Somaliassa

Islamistikapinallisten johtaja sheikki Hassan Dahir Aweys kehotti eilen kaikkia somalialaisia osallistumaan sotaan Etiopiaa vastaan.

Somalian hallituksen joukkojen ja islamistikapinallisten väliset taistelut ovat jatkuneet yli yön Somalian eteläosissa. Taistelut ovat keskittyneet Baidoan kaupungin lähialueille. Somalian hallitus pitää päämajaansa Baidoassa, koska maan pääkaupunki Mogadishu on kapinallisten vallassa.

Silminnäkijöiden mukaan alueella on nähty etiopialaisia panssarivaunuja. Etiopialaisia sotilaita on Somaliassa turvaamassa maan väliaikaista hallitusta.

Islamistikapinallisten johtaja sheikki Hassan Dahir Aweys kehotti eilen kaikkia somalialaisia osallistumaan sotaan Etiopiaa vastaan.

- Me puolustaudumme jos meitä vastaan hyökätään, tiedotusministeri Ali Jama vastasi kapinallisten sodanjulistukseen.

Sekä hallitus että kapinalliset ovat kertoneet vastapuolen suurista miestappioista, ja yhteenotot ovat ajaneet satoja ihmisiä kodeistaan Baidoan lähiseuduilla.

Keskiviikkoiset neuvottelulupaukset eivät ole hillinneet Somalian taisteluja. EU:n humanitaarisesta avusta vastaava komissaari Louis Michel ilmoitti keskiviikkona, että presidentti Abdullahi Yusuf ja Aweys osallistuvat Khartumissa pidettävien rauhanneuvottelujen neljännelle kierrokselle.

Taistelut ovat kiihtyneet Somaliassa keskiviikkoaamusta lähtien. Islamistien antama takaraja hallitusta tukevien etiopialaisjoukkojen vetäytymiselle umpeutui tiistaina.

(MTV3-STT-AFP-AP)

Lue myös:

    Uusimmat