Mainos

Taistelut kiihtyivät Nahr al-Baridin pakolaisleirillä

Armeija haluaa karkottaa leiristä sinne linnoittautuneet Fatah al-Islam -järjestön taistelijat. Kahdeksan viikkoa jatkuneissa Nahr al-Baridin taisteluissa on kuollut yli 200 ihmistä.

Libanonin armeija on koetellut tänään Nahr al-Baridin pakolaisleirin kestävyyttä raskaalla tykistötulella. Taisteluiden kiihtymisen arveltiin merkitsevän alkua isolle hyökkäykselle, jolla armeija pyrkisi nujertamaan leiriin linnoittautuneet islamistitaistelijat lopullisesti. Tämän päivän taisteluissa on kuollut ainakin kolme sotilasta.

-Tämän päivän tulitus on ensimmäinen askel viimeisessä taistelussa terroristiryhmää vastaan, sanoi taistelupaikalla haastateltu armeijan upseeri.

Turvallisuuslähteet ja poliittiset lähteet olivat arvelleet keskiviikkona, että armeija pelkää joutuvansa viivytyssodan keskelle ja aikoo siksi hyökätä leirille täysin voimin.

Libanonin pääministeri Fuad Siniora oli samana päivänä kehottanut televisiopuheessa tekemään Fatah al-Islamin terroristeista lopun.

Armeijan tänään julkistamassa tiedotteessa asiasta annettiin kuitenkin toinen kuva.

-Pyrimme edelleen tiukentamaan silmukkaa taistelijoiden ympärillä jotta he antautuisivat, siinä sanottiin.

Ruoka ja vesi lopussa

Leirissä on jäljellä arviolta noin 250 ihmistä, joista suurin osa on ilmeisesti Fatah al-Islamin taistelijoita. Ennen taistelujen alkua siellä asui 40 000 palestiinalaispakolaista.

Palestiinalaislähteiden mukaan piiritetyiltä alkavat loppua ruoka ja vesi.

Nahr al-Baridissa on taisteltu toukokuun 20. päivästä lähtien. Konflikti on ollut Libanonin verisin sitten sisällissodan, joka käytiin vuosina 1975-1990. Taisteluissa on kuollut ainakin 90 Libanonin armeijan sotilasta, noin 70 islamistitaistelijaa ja noin 40 siviiliä.

Väkivaltaisuudet ovat horjuttaneet muutenkin epävakaata Libanonia, jossa jo kahdeksatta kuukautta jatkuva paha sisäpoliittinen kriisi on halvaannuttanut hallinnon. Maa on kaiken lisäksi vasta toipumassa vuosi sitten käydystä sodasta.

Jo kahdeksan viikkoa jatkuneissa Nahr al-Baridin taisteluissa on kuollut yli 200 henkilöä. Yhteenotot ovat pahimpia Libanonin sisällä sitten vuosien 1975-90 sisällissodan.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.