Mainos

Taistelut jatkuvat Groznyissa

Taistelut Tshetshenian pääkaupungissa Groznyissa raivosivat tänään edelleen kiivaina. Venäläisjoukot jatkoivat hyökkäyksiään kaupunkiin samaan aikaan kun julkisuudessa on yhä enemmän alettu epäillä Venäjän julkisuuteen antamia tappiolukuja.

Tshetshenia

Uutistoimisto Interfaxin mukaan raskaimpia taisteluja käytiin Minutka-aukion sekä strategisesti tärkeän rautatiesillan hallinnasta. Tshetsheenien tiedottajan Movladi Ugudovin mukaan kiivaita yhteenottoja on ollut myös kaupungin koillisosassa Staraja Sunzhan esikaupunkialueella. Ugudovin mukaan satoja venäläisiä sotilaita on surmattu alueella.

-Koko paikka on täynnä venäläisten sotilaiden ruumiita. Meidän joukkomme joutuvat sananmukaisesti kävelemään niiden päällä, Ugudov sanoi puhelimitse tuntemattomasta paikasta antamassaan haastattelussa.
Ugudovin mukaan 12 tshetsheeniä on saanut taisteluissa surmansa. Venäläisten mukaan ainakin 120 sissiä on kuollut kuluneen vuorokauden aikana. Venäläiset joutuvat usein perääntymään heti pimeän laskeuduttua jo kertaalleen valtaamiltaan alueilta sissien tehdessä vastahyökkäyksen.

Venäjän tappiot jopa 3000 miestä

Venäjän tiedotusvälineet ovat viime päivinä alkaneet yhä laajemmin epäillä viranomaisten ilmoittamia tappiolukuja. Viranomaisten tuoreimpien tappiolukujen mukaan alle 600 sotilasta on kaatunut Tshetshenian sodan aikana.

Epävirallisten arvioiden mukaan kaatuneita voi olla jo jopa 3000. NTV-televisioasema kertoi tänään, että venäläisten päivittäiset tappiot ovat ainakin kymmenen kertaa virallisia lukuja suuremmat.

Venäläiset ilmoittavat normaalisti alle kymmenen sotilaan kaatuvan päivittäin, useimmiten kaatuneita on ilmoituksen mukaan vain kaksi tai kolme.
(STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.