Mainos

Taistelut jatkuvat Groznyin ulkopuolella

Venäjän virkaatekevä presidentti Vladimir Putin sanoi tänään, että Tshetshenian pääkaupungin Groznyin valtausoperaatio on saatu päätökseen. Tänään myös tshetsheenijoukot kertoivat, että viimeisetkin sissit ovat jättämässä kaupungin. Groznyin ulkopuolella sen sijaan taistellaan yhä kiivaasti.

Venäläiset moukaroivat Groznyitä

Venäjän joukot ja tshetsheenisissit ovat käyneet kiivaita taisteluja Groznyin ulkopuolella, kertovat venäläiset sotilaslähteet. Groznyista alkuviikosta vetäytyneet sissit yrittivät murtautua ulos venäläisten piirittämästä Shami-Jurtin kylästä päästäkseen jatkamaan matkaansa Etelä-Tshetsheniaan, missä valtaosa sisseistä jo on.

Uutistoimisto Itar-Tassin mukaan tuoreimmissa taisteluissa on kuollut 180 tshetsheenisissiä. The New York Times -lehti puolestaan lainaa tämänpäiväisessä numerossaan ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchia, joka syyttää venäläisjoukkoja siviilien surmaamisesta Groznyissa. Järjestön mukaan sillä on todisteita 22 tapauksesta, jossa venäläiset ovat surmanneet siviilejä joko kostoksi sissien hyökkäyksistä tai ryöstötarkoituksissa.

Tshetsheenikomentajat: Taistelu jatkuu

Venäjän joukot ovat lujittaneet otettaan Groznyista. Vaikka Venäjä onkin jo siirtämässä sotilasoperaationsa painopistettä Tshetshenian eteläosaan, asevoimien varakomentajan Valeri Manilovin mukaan Groznyi ei ole vielä täydellisesti venäläisten hallinnassa. Manilovin mukaan kaupungissa piileskelee edelleen noin tuhat tshetsheenisissiä.

Uutistoimisto Interfaxin mukaan tshetsheenien kaksi kenttäkomentajaa, Shamil Basajev ja Vaha Arsanov ovat ilmoittaneet aloittavansa "täydet sotilastoimet koko Venäjän alueella". Komentajat myös julistivat, että heillä on tarpeeksi tukea ja tarpeeksi varusteita jatkaa taistelua Venäjää vastaan seuraavat 50 vuotta. Basajev haavoittui paetessaan Groznyista alkuviikosta, ja hänen jalkansa jouduttiin amputoimaan. Reutersin televisio näytti viikonloppuna kuvaa Basajeville Alhan-Kalan kaupungissa tehdystä operaatiosta.
(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.