Mainos

Taistelut Groznyissa jatkuvat

Venäjän armeija sanoi tänään joukkojensa etenevän Tshetshenian pääkaupungissa Groznyissa ja tulittavan tshetsheenisissien asemia myös etelän vuorilla.

Groznyi

Taistelut venäläissotilaiden ja venäläisvihamielisten tshetsheenijoukkojen välillä ovat kiivaita Groznyin luoteisosassa Staropromyslovskissa, kertoi Venäjän ORT-televisiokanava.

Tshetsheenisissit sanoivat vetäytyneensä osasta Staropromyslovskia ryhmittäytyäkseen uudelleen. Vetäytymisestä kerrottiin Tshetshenian presidentin Aslan Mashadovin lehdistötoimistosta uutistoimisto AFP:lle aamulla.

Venäläisjoukot etenevät kohti Groznyin keskustaa myös koillisesta ja pohjoisesta. Venäjän puolustusministeri Igor Sergejev sanoi tänään, että Groznyin koillisosa on venäläisten valvonnassa vuorokauden kuluessa.

Venäläisjoukot etenevät hitaasti, jotta siviilejä ja sotilaita kuolisi mahdollisimman vähän. Sen vuoksi venäläisjoukot eivät tee rintamahyökkäystä, vakuutti Sergejev.

Groznyin kellareissa arvioidaan olevan 10 000-40 000 siviiliä. Tykistö ja ilmavoimat pommittivat tänään Groznyia ja etelän vuoristoalueita, jotka ovat laajalti sissien valvonnassa. Venäläisjoukot ovat tiedotusvälineiden mukaan vallanneet kukkuloita Groznyin keskustan tuntumasta.

Groznyissa ja etelän vuoristossa sijaitsevia sissien tukikohtia on vaikeampi vallata kuin alavan maan kaupunkeja ja kyliä, joita Venäjä on tähän mennessä ottanut hallintaansa.
(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.