Mainos

Taisteluja Ugandan ja Zairen rajalla

Ugandan ja Zairen välisellä rajalla käytiin tänään ankaria taisteluja, kertoivat Ugandan armeijan upseerit. Taistelut puhkesivat yöllä sen jälkeen kun ugandalaiset kapinalliset hyökkäsivät Zairen puolelta Ugandan armeijan asemia vastaan.

Armeijalähteiden mukaan molemmat osapuolet ovat kärsineet raskaita tappioita. Paikalliset rajaseudun asukkaat kertovat satojen ihmisten joutuneen pakenemaan taistelujen alta. Ugandalaisten mukaan kapinalliset kuuluvat pääosin muslimeista koostuvaan taistelujärjestöön, jota Sudan tukee.

Zairen hallitus on puolestaan syyttänyt Ugandaa alueiden valloittamisesta Zairen itäosissa yhdessä Zairen tutsikapinallisten kanssa. Myös Ugandan pääkaupungissa Kampalassa julkistettujen lehtitietojen mukaan ugandalaiset sotilaat ovat tunkeutuneet ajoin syvälle Zaireen ajaessaan takaa hallitusta vastustavia kapinallisia.

Zairen itäosassa kapinoivat tutsit etenevät yhä lännemmäksi. Kapinallisten edustaja ilmoitti joukkojen vallanneen Kindun kaupungin yli 300 kilometrin päässä kapinan alkulähteiltä Ruandan ja Burundin vastaisella rajalla. Kindun valtausta ei ole voitu vahvistaa puolueettomista lähteistä.

Kindu sijaitsee Zaire-joen varrella ylävirtaan Kisenganin merkittävästä kaupungista, joka on tutsien seuraava kohde.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.