Mainos

Taisteluhelikopterien hankinta vuoteen 2005

Hallitus on luopunut toistaiseksi Suomen taisteluhelikopterien hankinnasta. Päätös siirtyy seuraavalle hallitukselle ja eduskunnalle.

Taistelukopterien hankintapäätös siirrettiin tulevaisuuteen

Hallituksen valmisteilla olevaan puolustuspoliittiseen selontekoon ei oteta mainintaa taisteluhelikoptereiden hankinnasta. SDP:n eduskuntaryhmä on päättänyt, että hankkeen valmistelu siirretään vuoteen 2005, jolloin laaditaan uusi puolustusselonteko. Nyt tehty päätös ei vaikuta kuitenkaan yhteispohjoismaiseen kuljetushelikoptereiden hankintaan, joiden rahoituksesta on sovittu jo aiemmin.

Vasemmistoliitto koptereita vastaan

Vasemmistoliitto on vastustanut taisteluhelikopterien hankintaa alusta asti. Liiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Outi Ojala sanoi tänään, ettei puolue hyväksy edes kopteripäätöksen lykkäämistä.

-Emme ole taisteluhelikopterien kannalla ja meille 10,8 miljardin puolustusbudjetti on liian korkea, Ojala kertoi eduskunnassa vasemmistoliiton ryhmäkokouksen jälkeen. Ojalan mukaan puolue suostuisi kuitenkin pieneen puolustusmäärärahojen nostoon, sillä myös kustannukset ovat nousseet.

Puolustusministeri Jan-Erik Enestam pitää yhä kiinni taisteluhelikoptereiden hankinta-aikataulusta. Enestam ei vielä halua kommentoida SDP:n selvän kielteistä kantaa taistelukoptereiden hankkimiseen. Puolustusministeri sanoo haluavansa ensin kuulla pääministeri Paavo Lipposen näkemyksen tilanteesta.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.