Mainos

Taisteluhelikopteri tulitti palestiinalaisia Länsirannalla

Kolme palestiinalaista sai surmansa, kun israelilainen taisteluhelikopteri tulitti pakettiautoa Beit Sahurin kylässä Länsirannalla lähellä Betlehemiä.

Yksi surmansa saaneista oli Jasser Arafatin johtaman Fatah-järjestön paikallinen johtaja Hussein Abayad. Hyökkäyksessä kuoli myös kaksi kadulla ohikulkenutta naista. Lisäksi Fatahin toinen johtomies Khaled Salahat haavoittui vaikeasti. Fatah ilmoitti kostavansa Abayadin "murhan".

Järjestön edustajan mukaan surma oli Israelin pääministerin Ehud Barakin ja Israelin armeijan johdon "tilaustyötä".

-Tämä oli raukkamainen hyökkäys, joka ruokkii entisestään väkivaltaa, Fatahin edustaja sanoi. Israelin armeija vahvisti myöhemmin palestiinalaisjohtajan surman. Armeijan mukaan Hussein Abayad oli ollut mukana useissa aseellisissa yhteenotoissa, joissa oli kuollut israelilaisia sotilaita.

Israelin radio kertoi taisteluhelikopterin ampuneen kolme ohjusta aseistautuneita palestiinalaisia kuljettanutta pakettiautoa kohti. Radion mukaan miehet olivat matkalla tekemään iskua israelilaisia vastaan.

Israel on käyttänyt aiemminkin taisteluhelikoptereita palestiinalaisalueilla. Kohteena ovat kuitenkin yleensä olleet rakennukset, ja iskuista on myös tavattu varoittaa etukäteen. Verenvuodatukselta ei vältytty tänään myöskään Gazan alueella, missä palestiinalainen nuorukainen sai surmansa israelilaisten luodista. Välikohtaukset nostavat syyskuun lopulla alkaneissa väkivaltaisuuksissa kuolleiden määrän jo lähes 190:een.

Juutalaisten rukoukset estettiin

Läheisessä Betlehemissä Israelin armeija esti juutalaisilta pääsyn rukoilemaan Raakelin haudalle väkivaltaisuuksien riskin vuoksi. Toistasataa naista ja lasta yritti kuitenkin tunkeutua väkisin sotilaiden ketjun läpi. -Elämä on tärkeämpää kuin rukoileminen, armeijan edustaja perusteli.

(STT-Reuters-AP-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.