Mainos

Taipumus verisuonitukoksiin ja laktoosi-intoleranssiin voi selvitä geenitestillä

Suomessa ryhdytään markkinoimaan geenitestejä suoraan kuluttajille. MediUutisten mukaan testeillä voi ottaa selvää taipumuksestaan sairastua laktoosi-intoleranssiin tai verisuonitukoksiin.

Testejä myyvän Genecodebook Oy:n mukaan esimerkiksi 119 euroa maksava tukostesti mittaa kahta perinnöllistä muutosta. Molemmat variaatiot kasvattavat tukoksen riskin noin kolminkertaiseksi.

- Tukosriskiin vaikuttavat aina myös muut tekijät, kuten pitkä paikoillaan olo, ylipaino ja yhdistelmäehkäisypillerien käyttö. Testituloksen mukana asiakas saa tietoa siitä, miten hän voi vaikuttaa tilanteeseensa, sanoo palvelun lääketieteellinen johtaja Joni Turunen.

Laktoosi-intoleranssi voidaan testata verestä. Perinteisesti diagnoosi tehdään laktoosirasituskokeella. Jos potilas alkaa oireilla eikä sokeria imeydy vereen, on syytä epäillä intoleranssia.

Genecodebookin toimitusjohtaja Niina Saarinen uskoo testin olevan hyvä myyntituote.

- Joka toinen aikuinen epäilee kärsivänsä laktoosi-intoleranssista. Kun testi maksaa 96 euroa, niin myyntimme nousee miljooniin euroihin, jos muutamakin prosentti tästä ryhmästä ostaa testin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.