Mainos

Taina: Varusmiespalvelus tehtävä houkuttelevammaksi

Varusmiesten koulutus on tehtävä entistä mielekkäämmäksi ja motivoivammaksi, niin että nuoret ikäluokat edelleen haluavat varusmiespalvelukseen, sanoi puolustusministeri Anneli Taina (kok.) tänään. Puolustusministeri puhui Maanpuolustustiedotuksen järjestämässä seminaarissa, jonka aiheena oli Euroopan puolustusjärjestelmien murros.

Taina totesi, että Suomessa noin 80 prosenttia asevelvollisista suorittaa varusmiespalveluksensa, mikä on eurooppalaisittain erittäin korkea luku.
-Meillä ei ole juuri varaa -jos aiomme puolustuskykymme perusteet säilyttää- siihen, että esimerkiksi siviilipalvelus vähentäisi rauhanaikana koulutettavien varusmiesten määrää, Taina sanoi.

Suomella ei Tainan mukaan ole syytä luopua yleisestä asevelvollisuudesta, vaikka monissa muissa Euroopan maissa on vaihdettu ammattiarmeijaan. Suomessa yleisellä asevelvollisuudella on pitkät perinteet ensimmäisestä maailmansodasta lähtien, ja se on ollut suomalaisen yhteiskuntajärjestelmän keskeisimpiä tunnusmerkkejä, Taina perusteli.

Taina perusteli samalla liikekannallepantavan armeijan koon pienentämistä yli 100 000 miehellä 430 000 mieheen. Tekninen kehitys mahdollistaa maa-, meri- ja ilmatilan hallinnan entistä pienemmällä joukolla. Se on kuitenkin kehitettävä uskottavaksi ammattiarmeijoiden rinnalla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.