Mainos

Taina torjuu asevelvollisten määrän vähentämisen

Puolustusministeri Anneli Taina (kok.) torjuu ulkoministeri Tarja Halosen (sd.) esittämän ajatuksen, että vain osa asevelvollisista suorittaisi velvollisuutensa varsinaisessa aseellisessa palveluksessa. Halonen ehdotti eilen, että asepalvelusta voitaisiin tehdä osa laajempaa kansalaispalvelua. Osa saisi koulutuksen muuhun kriisinhallintaan.

-Mikäli ehdotuksella on tarkoitettu, että sotilaallista koulutusta voitaisiin vähentää, niin olen asiasta eri mieltä, Taina sanoi tänään Ylen radiouutisten haastattelussa.

Tainan mukaan aseisiin tarvitaan koko miespuolinen ikäluokka, koska Suomella on vähäiset resurssit mutta puolustettavanaan suuri alue. Muuta kriisinhallintakoulutusta voitaisiin Tainan mielestä antaa siviilipalvelusmiehille ja vapaaehtoisille naisille. Taina muistutti, että varusmieskoulutuksen suuntaviivat on jo sovittu puolustuspoliittisen selonteon yhteydessä ja myös ulkoministeri Halonen on ollut mukana sitä hyväksymässä.

Ulkoministeri Tarja Halosen mukaan laajempi kansalaispalvelu vastaisi paremmin nykyisiin laajan turvallisuuskäsitteen haasteisiin, sillä Suomen keinot vastata uusiin riskeihin ovat jääneet vanhanaikaisiksi. Halonen muistutti, että Suomessa palvelukseen kutsutaan suhteellisesti eniten miehiä koko Euroopassa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.