Mainos

Taina: Suomi tarvitsee Nato-suurlähettilään

Puolustusministeri Anneli Taina haluaa Brysseliin pelkästään Nato-asioihin keskittyvän suurlähettilään. Hänen lisäkseen perustettavaan Nato-edustustoon pitäisi saada "muutamia" muita diplomaatteja hoitamaan Suomen yhteyksiä puolustusliittoon.

Tähän saakka on arveltu, että Suomen edustautuminen hoidettaisiin Suomen Belgian-suurlähettilään sivuvaltuutuksena. Tänään Naton päämajassa Brysselissä vieraillut Taina kertoi Suomen Nato-edustuston perustamisen edenneen jo varsin pitkälle. Vaikka virallisia päätöksiä ei asiasta ole tehty, ovat sitä koskevat keskustelut olleet Tainan mukaan myönteisiä.

Puolustusministerin mielestä edustusto on perustettava heti kun se on käytännössä mahdollista. Nato on ilmoittanut avaavansa ovensa tässä mielessä myös rauhankumppanuusmaille, mutta toistaiseksi on vielä odoteltu Belgian päätöstä myöntää diplomaattistatus uusille edustustoille.

Suomea kehotettiin ottamaan kantaa

Puolustusministeri Taina tapasi tänään Naton pääsihteerin Javier Solanan ja USA:n Nato-suurlähettilään Robert Hunterin. Tainan mukaan Naton taholta kehotettiin Suomea tuomaan aktiivisesti esiin toiveensa siitä, millaiseksi uusi Atlantin kumppanuusneuvosto (APC) rakennetaan.

Suomen mahdollinen Nato-jäsenyys ei Tainan mielestä ole yhtään lähempänä kuin esimerkiksi vuosi sitten, vaikka Suomi valmistelee Nato-edustuston avaamista ja syventää osallistumistaan rauhankumppanuustoimintaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.