Mainos

Taina: Suomen ja Ruotsin helikopterikeskustelut periaatteen tasolla

Puolustusministeri Anneli Tainan (kok.) mukaan Suomen ja Ruotsin keskustelut yhteistyöstä helikopterihankinnoissa ovat toistaiseksi olleet periaatteellisella tasolla. Taina uskoo, että yhteistyö voisi hyödyttää molempia maita. Asia nousi jälleen esille tänään, kun presidentti Martti Ahtisaari mainitsi yhteistyön helikopteriostoissa puhuessaan valtiopäivien avajaisissa.

Puolustusministeri Tainan mielestä Suomi voisi ensiksikin saada tärkeää informaatiota Ruotsilta, joka on Suomea pitemmällä omassa hankkeessaan.
-Heillä on myös enemmän kokemusta helikopteritoiminnasta kuin meillä, Taina sanoi. Jos yhteistyössä mennään yhteisiin hankintoihin asti, se voisi Tainan mukaan merkitä mahdollisesti myös taloudellista etua.
-Tärkeintä on nyt se, että on olemassa yhteisymmärrys siitä, että pyritään katsomaan yhteistyön mahdollisuudet ja hyödyt, hän sanoi. Vaikka Ruotsi on omien helikopterihankintojensa valmistelussa hieman Suomea edellä, Taina pitää mahdollisena, että aikataulut saadaan sopimaan yhteen.
-Se riippuu siitä, missä aikataulussa Suomessa saadaan päätökset eduskunnasta.

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Kalevi Lamminen (kok.) epäili, että yhteishankintojen edullisuudesta on jo valmiina laskelmia, vaikka niitä ei ole näkynytkään julkisuudessa.
-Ne pitäisi hankkia ehdottomasti yhdessä, koska sekin vie meiltä rahapussin tyhjäksi, sanoi Lamminen ja viittasi siihen, että helikopterien hankkiminen yksin tulisi vielä kalliimmaksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.