Mainos

Taina: Suomen hankittava taistelukoptereita

Puolustusministeri Anneli Taina katsoo, että Suomi tarvitsee puolustuskykynsä kehittämiseksi taisteluhelikoptereita. Hän uskoo seuraavan hallituksen päättävän niiden tilaamisesta.

Taina arvelee Taloussanomissa, että kuljetushelikopterien hankinnasta Suomi päättää jo ensi vuonna. Pohjoismaiden puolustusministeriöiden selvitykset yhteisestä helikopterihankinnasta valmistuvat vajaan kahden viikon päästä. Silloin saattaa hänen mukaansa syntyä asiassa myös yhteispohjoismainen periaatepäätös.

Taina arvelee, että Pohjoismaat pystyvät yhdessä sopimaan ainakin kopterimalleista. Poliittisella puolella voi hänen mukaansa kuitenkin tulla ongelmia, ja myös rahoituskysymykset ovat auki. Suomella on Tainan mukaan valmiudet edetä hankinnoissa tarpeen tullen muita Pohjoismaita nopeammin, koska Suomella on jo tilausvaltuus olemassa.

Eduskunta hyväksyi huhtikuussa 2,2 miljardin määrärahan kuljetushelikoptereiden hankkimiseksi puolustusvoimille. Alun perin hallitus esitti myös taisteluhelikoptereiden hankkimista, mutta siitä kuitenkin luovuttiin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.