Mainos

Taina lupasi Suomen myyvän aseita Virolle

Suomi on puolustusministeri Anneli Tainan mukaan valmis myymään aseita Virolle. Taina sanoi tänään, ettei aseiden myymiselle Viroon ole poliittisia esteitä. Hän kertoi uutistoimisto BNS:lle, että neuvottelut asekaupoista ovat jo käynnissä.

Tainan mukaan Suomi aikoo myydä Virolle noin 20 vuotta vanhoja mutta yhä toimintakelpoisia aseita. Aseet ovat ruotsalaista ja saksalaista alkuperää. Suomi myy aseet vertauskuvalliseen hintaan, Taina sanoi.

Ministeri Taina on vierailulla Virossa, jossa ovat koolla Pohjoismaiden ja Baltian puolustusministerit. Aiemmin päivällä hän totesi Suomen kunnioittavan Viron oikeutta valita omat turvallisuusjärjestelynsä.

-Jos Viro haluaa liittyä Natoon, sillä on täysi oikeus siihen, hän sanoi. Taina painotti, että Suomi tekee omat turvallisuusratkaisunsa itse ja että nykyinen ratkaisu on olla liittymättä Natoon.

Tanskan puolustusministeri Hans Häkkerup sanoi kokouksessa, että Tanska tukee Baltian maiden liittymistä Natoon niin pian kuin mahdollista. Hänen mukaansa Pohjoismaiden velvollisuus on tukea Baltian maiden pyrkimyksiä liittyä Natoon.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.