Mainos

Taina: Ilmavoimat ei voi kilpailla palkoilla

Puolustusministeri Anneli Tainan mukaan ilmavoimilla ei ole mahdollisuutta nostaa lentäjien palkkoja kaupallisten lentoyhtiöiden tasolle.

Lentäjäkysymykseen on kuitenkin kehitteillä useita eri ratkaisumalleja. Puolustusministeri otti tänään kantaa lentäjien joukkolähtöön ilmavoimista Satakunnan lennoston 80-vuotisjuhlan yhteydessä. Taina sanoi, että ilmavoimien merkittävä palkkaetu on puolestaan se, että eläkkeelle siirrytään jopa 40-vuotiaana. Finnairilla eläkeikä on lähes 60 vuotta. Taina löytää osasyyn lentäjäpulan kärjistymiseen Finnairista, joka jätti lamavuosien aikana muutaman lentäjäkurssin toteuttamatta. Taina samalla myöntää, että lentäjien motivaatiota on heikentänyt liian pieni lentotuntien määrä. Tähän on tulossa korjausta vuonna 2000, kun tarkoitukseen saadaan lisää varoja.

Pirkkalassa Satakunnan lennoston 80-vuotisjuhlan yhteydessä Taina paljasti muistomerkkihävittäjän, joka on Ruotsissa vuonna 1966 käyttöön otettu Saab 35F Draken. Viimeisen lentonsa kone lensi vuonna 1995.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.