Mainos

Taifuunin uhrimäärä nousee Filippiineillä

Filippiineillä Durian-myrskyn uhreja on jo yli tuhat, ja Punainen Risti vetoaa ulkomaihin avun saamiseksi tuhoalueille. Durian-taifuuni on jatkanut tuhojaan Vietnamissa, missä myrsky surmasi ainakin 50 ihmistä.

Yli 1300 ihmistä on kuollut tai kateissa Filippiineille iskeneen taifuunin jäljiltä. Hirmumyrsky Durian iski Filippiineille torstaina, ja myrsky runteli pahiten Filippiinien itäosaa. Rankkasateiden aiheuttamat tulvat ja maanvyöryt hautasivat alleen kokonaisia kyliä.

Hätäavun toimittaminen kaukaisiin kyliin on ollut hidasta, ja paikoin uhreja on jouduttu etsimään käsin kaivaen.

Kansainvälinen Punainen Risti pyysi pyysi hätäapua Filippiinejä varten 5,5 miljoonan euron edestä. Tarkoituksena on toimittaa 200000 myrskyn uhrille ruokaa, huopia ja moskiittoverkkoja yhdeksän kuukauden ajan. He tarvitsevat myös terveyspalveluja.

Durian teki tuhojaan Vietnamissa

Taifuunista trooppiseksi myrskyksi laantunut Durian jatkoi matkaansa Vietnamin eteläosaan, missä yli 50 ihmisen kerrotaan saaneen tänään surmansa, liki 18 000 rakennuksen tuhoutuneen tai vaurioituneen ja satojen kalastajaveneiden uponneen.

Myrskyn reitti kulki yli Mekongjoen alavan suistomaan, mikä herätti pelkoa pahoista tulvista. Kymmeniätuhansia ihmisiä oli evakuoitu alavilta alueilta maan etelä- ja keskiosissa varotoimena ennen myrskyn tuloa.

Viranomaisten mukaan kuolonuhrien määrä saattaa vielä nousta, kun tietoja saadaan eristyksissä olevilta alueilta.

(MTV3-STT-AFP-AP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.