Mainos

Taifuuni riepottelee Okinawan saarta Japanissa

Tuuli puhaltaa hurjimmillaan jopa 70 metriä sekunnissa. Hirmumyrskyn takia on loukkaantunut ainakin seitsemän ihmistä.

Poikkeuksellisen voimakas taifuuni Man-yi iskeytyi tänään Japanissa pienelle Okinawan saarelle maan eteläosassa. Kovat sateet ja tuulet piiskasivat saarta ennen kuin taifuuni jatkoi matkaansa pohjoiseen Japanin pääsaaria kohti.

Puuskissa jopa 70 metriä sekunnissa puhaltavat tuulet nostattivat Okinawassa yli 12 metriä korkeita aaltoja sekä kaatoivat puita ja rekkoja. Lähes 100 000 taloutta jäi ilman sähköä ja satoja lentoja jouduttiin perumaan.

Hirmumyrskyn takia on loukkaantunut tähän mennessä 17 japanilaista. Merellä on myös kadonnut 12 kiinalaisen laivan miehistön jäsentä, joiden alus upposi kovassa merenkäynnissä.

Sade aiheuttaa suurimmat tuhot

Japanin eteläiselle pääsaarelle Kyushulle odotetaan huomisaamuun mennessä jopa 500 millimetrin sademääriä. Yli 8000 kyushulaista on neuvottu lähtemään evakkoon.

Man-yi liikkuu tällä hetkellä noin 20 kilometrin tuntivauhtia. Sen keskuksen tuulet puhaltavat 45 metriä sekunnissa.

Japanin meteorologisen laitoksen mukaan tällä hetkellä melko hitaasti liikkuvan taifuunin suurin uhka ovat sen mukanaan tuomat sateet. Koska Kyushussa on jo alkanut sataa, vahinkojen mahdollisuudet ovat suuret. Kyushussa kuoli yksi ihminen aiemmin tällä viikolla, kun hän joutui tulvivan joen vietäväksi.

Taifuunin odotetaan saavuttavan Tokion varhain sunnuntaina. Taifuuni luultavasti voimistuu ennen iskeytymistään pääkaupunkiin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.