Mainos

Taifuuni aiheuttanut rankkasateita Japanissa

Viranomaiset arvioivat, että myrskyn hitaan vauhdin takia se vaikuttaa Japanin saarien yllä useita päiviä.

Ainakin kahdeksan ihmistä on loukkaantunut ja yli 15000 joutunut pakenemaan kodeistaan taifuuni Nabin edettyä Japanissa.

Myrskytuulet ovat edenneet mereltä maan kolmanneksi suurimman saaren Kyushun eteläosiin. Sähköt katkesivat väliaikaisesti noin 25 000 asunnosta ja kattoja tuhoutui, kun jopa 162 kilometrin tuntinopeudella puhaltaneet tuulet riehuivat alueella.

Myrsky on aiheuttanut rankkasateita Tokiossa saakka. Vesi on tulvinut maanteille ja tuhansiin rakennuksiin, ja useat moottoritiet Tokion lähistöllä on suljettu.

Tokion lähellä on riehunut myös ukkosmyrskyjä, joihin liittyneissä onnettomuuksissa on kuollut kaksi ihmistä. Sadetta on kertynyt paikoin yli kymmenen senttimetriä.

Säätieteilijät varoittavat Lounais-Japanin asukkaita uusista rankkasateista, maanvyöryistä, tuulenpuuskista ja korkeista aalloista.

Taifuunin odotetaan liikkuvan noin 15 kilometrin tuntinopeudella edelleen kohti tiheään asutettua Kyushua. Viranomaiset arvioivat, että myrskyn hitaan vauhdin takia se vaikuttaa Japanin saarien yllä useita päiviä.

Vedentuloon on varauduttu myös Korean niemimaalla ja Itä-Kiinassa. Kiinassa ja Taiwanissa viime viikolla raivonnut myrsky vaati yli 80 kuolonuhria.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.