Mainos

Taidetta kotiin

Taulujen ei tarvitse maksaa pitkää penniä. Tärkeämpää on, että nautit teoksesta ja tuot sen itsevarmasti esille.

Kanadalainen Art Interiors -liikkeen omistaja Lisa Diamond neuvoo, miten taide tuodaan tyylikkäästi esiin kodin sisustuksessa.

Ihmispotretit käyvät keittiöön

Toisin kuin esimerkiksi pukeutumisessa, piskuisessa ympäristössä suuri koriste näyttääkin hyvältä. Valtava taulu pienen keittiön seinällä kerää kaikki katseet itseensä. Varsinkin rohkea ja värikäs kuva tuo tilaan syvyyttä ja energiaa. Valitse vielä teokselle raamit, jotka sopivat sen maailmaan, ei niinkään huoneen tunnelmaan.

Ihmishahmot voivat lisätä tilaan dramatiikkaa ja särmää. Ankkuroi luonteikas henkilöpotretti siihen sopivilla koriste-esineillä. Esimerkiksi mustavalkoiseen tauluun ruokasalissa yhdistyvät mielekkäästi mustat ja valkoiset astiat tai klassisesti muotoiltu kukkamaljakko taulun alapuolelle sijoitetulla säilytyspöydällä.

– Usean asiakkaani mielestä kuvaavat teokset pitäisi säästää makuuhuoneeseen. Eihän pysäytettyä kuvaa hedelmästä tarvitse ripustaa huoneeseen, jossa syödään hedelmiä. Sama pätee tässä, sanoo Diamond.

Intiimiyttä olohuoneeseen

Intiimi ilmapiiri huoneeseen tulee taulujen ripustamisesta istuttaessa katseen korkeudelle. Epämuodollinen olo tilassa kasvaa, kun tauluja ei kehystä.

Jopa raskaanväristen, tummien teosten yhdistelmä seinällä saa aikaan keveyden tunnun, kun niiden väliin jättää tilaa. Modernissa huoneessa kehystämättömät ja kehystetyt työt elävät sopusoinnussa rinta rinnan.

Helposti sekava ja rauhaton olohuone kirjahyllyineen tasaantuu levollisella taululla ja siihen sopivilla yksinkertaisilla ja tasapainottavilla esineillä. Valitse monenkirjavaan tilaan kuva, joka sisältää paljon tyhjää tilaa. Raamita teos valkoisilla kehyksillä ja pienen kuvan rajojen ulkopuolelle ulottuvalla taustapaperilla, jotka vielä korostavat teoksen tilan tuntua.

Yksityiskohtia ahtaassa tilassa

Moni tuo mielellään taidetta käymälään, ja siellä paras paikka kuvalle on seinällä, jonka vessaan astuvat huomaavat ensimmäisenä. Wc:tä kaunistavan kuvan ei tarvitse olla suuri ja räikeä, vaan myös vähäeleinen työ täyttää tehtävänsä.

Valitessasi taidetta, ota huomioon sen sijoituspaikaksi tulevan seinän koko ja teoksen paino. Näiden tekijöiden yhdistelmän tulisi miellyttää silmää.

Pienelle seinänkaistaleelle mahtuvat pystysuuntaisesti asetellut taulut tai pienet teokset, joiden yksityiskohtiin pystyy ahtaassa tilassa syventymään.

MTV3/Eira Talka/styleathome.com

Kuvat: Futureimagebank

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.