Mainos

Taideteollisuusmuseolta sisustusvinkkejä

Helsingissä sijaitsevan Taideteollisuusmuseon yläkerran valtaa huomenna kolme näyttelyä. Home, Sweet Home - Oma koti kullan kallis -näyttely paneutuu englantilaisten suunnittelijoiden suhtautumiseen kotiin ja kodinsisustukseen. Muut näyttelyt esittelevät tämänvuotisiksi teollisiksi muotoilijoiksi valittujen Barbro Kulvikin ja Antti Siltavuoren sekä vuoden taidekäsityöläiseksi valitun Pro puu -yhdistyksen työtä.

Englantilaisuuteen on perinteisesti liitetty kodikkuus. British Councilin järjestämä kiertonäyttely tutkii tapoja, joilla englantilaiset muotoilijat lähestyvät huonekalujen ja sisustuksien suunnittelua - usein kriittisesti, silloin tällöin älyllisesti, usein myös ironisesti.

Englantilaiset ovat koti-ihmisiä, jotka 1950-luvun alusta lähtien ovat paneutuneet kotiensa kohentamiseen ja sisustamiseen. Televisiossa esitetään runsaasti sisustamiseen liittyviä ohjelmia, joilla on valtavat katsojaluvut. Lontoolainen sisustustrendilehti Wallpaper on menestys kaikkialla maailmassa.

Yhdistämällä huonekaluja, sisustuksia ja esineitä Home, Sweet Home -näyttelyn muotoilijat haluavat näyttää, kuinka jotkut kodin esineet puhuttelevat tunnepitoisesti, toisten vaikuttaessa älyllisellä tasolla ajatuksia herättäen ja aktivoiden.

Näyttelyssä on mukana muiden muassa Tom Dixonin valaisimia, Wallace Sewellin tekstiilejä ja Michael Sodeaun huonekaluja.

Vuoden muotoilijat ja taidekäsityöläinen


Barbro Kulvik (s. 1942) ja Antti Siltavuori (s. 1943) ovat usean vuoden ajan yhdessä vaikuttaneet muotoilun ja taideteollisuuden tunnetuksi tekemiseen useilla tavoilla. Molemmat ovat ansioituneita muotoilijoita. Sen lisäksi he ovat yhdessä ja erikseen esiintyen sekä näyttelyiden ja julkaisujen kautta välittäneet muotoilusta tietoa ja kokemuksia.

Kulvikilla ja Siltavuorella on lisäksi tärkeä rooli Fiskarsin taiteilijoiden, käsityöläisten ja muotoilijoiden yhteisön kehittymiselle ja tunnetuksi tekemiselle.

Pro puu -yhdistyksen tavoitteena on edistää puuosaamisen säilymistä ja modernisoida perinteinen puuseppä- ja hienopuusepän taito nykypäivän tarpeisiin. Yhdistys on perustettu vuonna 1997. Jäseninä on noin viisikymmentä alan ammattilaista ja harrastajaa. Yhdistys toimii Lahdessa vanhassa tulitikkutehtaassa Sibeliustalon naapurissa.

Muotoilija- ja taidekäsityöläisnäyttelyt ovat esillä 6. tammikuuta ja Home, Sweet Home -näyttely 16. joulukuuta saakka.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.