Mainos

Taideteollisessa korkeakoulussa tutkitaan talousepäselvyyksiä

Helsingissä sijaitsevassa Taideteollisessa korkeakoulussa tutkitaan paraikaa tutkimushankkeiden yritysyhteistyöhön liittyviä talousepäselvyyksiä. Korkeakoulu on teettänyt tarkastuksen kahdesta hankkeesta ja niihin liittyvistä yritysjärjestelyistä.

Valtiontalouden tarkastusviraston mielestä tarkastus paljasti laiminlyöntejä, joita ei voida pitää vähäisinä. Virasto epäilee korkeakoulun kärsineen taloudellista vahinkoa. Korkeakoulun on määrä selvittää asia ja päättää mahdollisista jatkotoimista lokakuun loppuun mennessä.

Selvitykset alkoivat viime keväänä tarkastusvirastoon tehdyn kantelun vuoksi. Toisen projektin yhteydessä tarkastettiin korkeakoulun hallintojohtajan toimintaa mm. laskujen hyväksymisessä. Hän kiistää ehdottomasti syyllistyneensä laiminlyönteihin muuten kuin ehkä joissakin yksityiskohdissa.

Epäselvyyksissä on kyse ennen muuta menettelytavoista. Tapaukset ovat siis eri asia kuin taannoiset tutkimusvilpit, joissa ohjattiin omille tileille jopa miljoonia markkoja. Raportissa mainitut summat ovat kaikkinensa paljon pienempiä. Esimerkiksi toisessa tapauksessa esiintyvän yrityksen koko laskutus Taideteolliselta korkeakoululta oli runsaat 13 000 euroa eli noin 80 000 markkaa . Toisessa tapauksessa esiintyvän yrityksen liikevaihto oli viime vuonna vajaat 100 000 markkaa eli noin 16 000 euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.