Mainos

Taideteolliselle korkeakoululle suuri lahjoitus

Hewlett-Packard on lahjoittanut Taideteollisen korkeakoulun Medialaboratoriolle tietotekniikkalaitteita ja tarvikkeita yli 200 000 markan arvosta.

Tämä lahjoitus on osa Euroopan laajuista lahjoitusohjelmaa, jonka puitteissa HP tukee taideteollisia oppilaitoksia Euroopassa lähes kahdella miljoonalla markalla. Ohjelman tavoitteena on auttaa visuaalisiin taiteisiin suuntautuneita, tulevia graafisen suunnittelun ammattilaisia kouluttavia oppilaitoksia viemään läpi muutosta perinteisistä tekniikoista uusiin digitaalisiin tekniikoihin.

Laitelahjoituksista kilpaili syksyn 1998 aikana kaksikymmentä arvostettua alan oppilaitosta. Valintakriteerinä oli lahjoitettaville laitteille ehdotettu käyttötarkoitus.

Taideteollisen korkeakoulun Medialaboratorion laitteet tulevat perustettavien palvelujen ja projektien käyttöön. Suunniteltuja käyttökohteita ovat mm. näyttelyt ja muut kulttuurikaupunkiprojektit, European Media Masters -yhteistyöjärjestön EMMAn vuosikokous vuonna 2000 ja Lume-keskuksen avajaiset.

Taideteollinen korkeakoulu on maailman suurimpia designkorkeakouluja ja neljääkymmentä eri kansallisuutta edustavat opiskelijat tekevät siitä myös yhden kansainvälisimmistä. Esimerkiksi muotoilun eri alueet, audiovisuaalinen viestintä, uusi media ja taidekasvatus kuuluvat koulun opetus- ja tutkimustoimintaan. Medialaboratorio perustettiin korkeakouluun vuonna 1993 erillislaitokseksi, mutta nykyään se tarjoaa taiteen maisteri- ja tohtoritason opetusta korkeakoulun osastona.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.