Mainos

Taidemaalari Heikki Marilasta tuli äkkiä huippuhaluttu

Tie maailmanmaineeseen on vähästä kiinni. 45-vuotias Heikki Marila on saanut tähän maalata kaukana pääkaupungista galleristien häntä ahdistelematta. Vain maaseutumuseot ovat ottaneet hänen töitään näyttelyihin.

Helsingissä hänet löysi lupauksia etsivä Korjaamo Galleria muutama vuosi sitten. Taidepiireissä oli pantu merkille Marilan rohkeus valita valtavirrasta poikkeavia aiheita, nostaa klassisia ja universaaleja teemoja nykyaikaiseen käsittelyyn.

Marila maalaa kukka-aiheita, tarkemmin maalauksia kukka-aiheisista maalauksista Hollannin 1600-luvun ja Britannian 1800-luvun mestareista. Ne nostivat hänet Suomen yhdeksi Carnegie-ehdokkaaksi ja hänelle itselleenkin yllätyksenä, pääpalkinto, 110 000 €, julkistettiin syyskuun alussa. Palkinto luovutetaan Oslossa marraskuussa.

Nyt Marilan suurikokoisia kukkamaalausten maalauksia on esillä Helsingissä Korjaamon Galleriassa ja näyttelypyyntöjä on tullut jo toistakymmentä eri Pohjoismaihin.

Tukholmalaisen Andersson / Sandström -galleria omistaja Stefan Andersson kertoo kuulleensa Marilasta ensimmäistä kertaa Carnegien yhteydessä. Oli pakko tulla Helsinkiin tutustumaan, ja nyt Andersson neuvottelee töiden saamisesta myyntiin Ruotsiin.

– Minua ihastuttaa eniten maalausten voimakkuus, sanoo filosofian tohtori Andersson.

– Marilan tapa ilmaista itseään värien ja muodon käytöllä on omintakeinen ja hieno.

Lisää Heikki Marilan uudesta näyttelystä täältä.

Katso Merja Sundströmin juttu (Seitsemän uutiset 5.10.2011)

Katso Heikki Marilan haastattelu kokonaisuudessaan alta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.