Mainos

Taidekauppa käy netissä, isot kaupat tehdään galleriassa

Taidekauppa on vilkastunut niin gallerioissa kuin huutokaupoissakin ja uusia näyttelytiloja perustetaan koko ajan lisää kasvaneen kiinnostuksen takia. Taidekauppa käy myös Internetissä.

Internetin taidesivuilta voi tehdä hankintoja, mutta arvokkaammat taideteokset hankitaan muualta. Kuvataidetta pursuu Internetistä eri gallerioiden ja taiteilijoiden kotisivuilta. Osa gallerioista toimii pelkästään netissä ja kauppa käy. Hintataso vain ei saa kohota kovin korkeaksi nettiostoksilla.

-Netistä ostetaan taidetta, joka maksaa viidestäsadasta markasta korkeintaan kolmeen tonniin, arvioi galleristi Virpi Wuori-Valtaoja. Myös taiteilija Heli Kurunsaarella on hyviä kokemuksia nettikaupasta, vaikka oman verkkonäyttelyn suuret työt jäivät myymättä.

Kun ostavan yleisön mielenkiinto taidetta kohtaan on taas kasvussa, pieniä gallerioita ja taidekauppoja on syntynyt lisää. Perinteinen maalaustaide käy kaupaksi, mutta myös kunnianhimoisempia gallerioita on perustettu. Virpi Wuori-Valtaojakin laajensi nettigalleriansa oikeaksi. Internet on hänelle vain yksi väline levittää taidetta. Mustavalkoinen grafiikka ja valokuvat sopivat paremmin netissä kaupattavaksi kuin veistokset ja isot maalaukset. Nettikuvien taso myös vaihtelee valtavasti, joten päätöksenteko on hankalaa. Moni taiteilija on joutunut myös pettymään.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.