Mainos

Taidehalli rikkoo rajoja - laaja kansainvälisen taiteen näyttely

Helsingin Taidehalli avaa Suomen kansainvälisimmän nykytaiteen näyttelyn vuosikausiin. 80 vuotta täyttänyt Taidehalli esittelee viidentoista eri maista tulevien nykytaiteilijoiden tilateoksia, videoita ja ääniteoksia. Yhteistä tekijöille on, että he eivät elä synnyinmaassaan, vaan ovat joutuneet ylittämään monenlaisia rajoja: konkreettisia ja kuviteltuja.

Näyttelyssä nähdään muun muassa Maja Bajevicin, Breda Bebanin ja Botto e Brunon töitä. He ovat kaikki viime vuosina Venetsian suuressa kuvataidenäyttelyssä Venetsian biennaalissa töitään esittäneitä taiteilijoita, joiden teoksia ei ole aiemmin Suomessa nähty.

Eurooppalainen nykytaide haastaa moderneilla keinoilla rajoja, joihin ihminen huomaamattaankin törmää, sanoo Helsingin taidehallin johtaja Maija Koskinen.

- Nykytaide haastaa sekä kulttuurisia, poliittisia että indentiteettiin liittyviä rajoja. Se haastaa myös taiteen tekemisen rajoja. Taiteilijat ylittävät rajoja myös tässä näyttelyssä.

Työt valinneella saksalais-venetsialaisella professorilla Agnes Kohlmeyerillä on yksi ehdoton vaatimus: taiteilijan pitää laittaa kaikkensa peliin

- Taiteilijan pitää tehdä todella syvällistä taidetta, eikä yrittää vain luoda uraa tai tehdä rahaa. Pitää käsitellä vaikeita asioita. Jotkut taiteilijat täällä menevät todella syvälle, riskeeraavat jopa terveytensä ja elämänsä, pohtii Kohlmeyer.

Näyttely Rajatapauksia Helsingin Taidehallissa 15.10 - 22.11.2009

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.