Mainos

Taideaineet aiheuttavat kiistaa peruskoulun tuntijaossa

Opetusministeriö ja opettajat eivät ole päässeet yhteisymmärrykseen taideaineiden tulevista tuntimääristä peruskoulussa, etenkään yläasteella. Tänään kiistelty tuntijako oli esillä hallituksen sivistyspoliittisessa työryhmässä. Yksimielisyyttä ei syntynyt sielläkään.

Hallituspuolueet keskustelivat tänään peruskoulun tuntijaosta, kun opetusministeri Maija Rask vei esityksensä sivistyspoliittiseen työryhmän pohdittavaksi. Yksimielisyyteen asiasta ei tänään kuitenkaan päästy. Kiistaa on erityisesti aiheuttanut taideopetus.

Opetusministeriön esityksessä musiikille ja kuvataiteeille luvataan samat vähimmäistunnit kuin nykyään. Niiden tuntikiintiöt määrätään yhä kahdessa jaksossa eli ylä-ja alaluokille erikseen. Taideaineiden opettajia kuitenkin huolettaa, jakautuuko tunteja riittävästi peruskoulun ylimmille luokille.

Uudessa tuntijaossa äidinkieli ja kirjallisuus saavat kaksi lisätuntia. Matematiikka sekä historia ja yhteiskuntaoppi saavat yhden lisätunnin. Esitys tuo kouluihin aivan uuden oppiaineen terveystiedon. Tilaa tähän saadaan vähentämällä vallinnaistunteja.

Keskiarvot, joihin perustetaan nämä päätökset eivät kerro sitä koko totuutta koskaa. On paljon kouluja joissa on taideaineisiin liittyen painoalueita ja ne tunnit on aina otettu niistä valinnaisaineista.

Peruskoulun uudesta tuntijaosta päätetään vielä tämän vuoden puolella ja asetus tulee todennäköisesti voimaan ensi elokuun alussa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.