Mainos

Taide kävi hyvin kaupaksi

Taidehuutokauppojen liikevaihto nousi Suomessa viime syksyn ja kevään vilkkaalla kaudella 32,6 miljoonaan markkaan. Kasvua edelliskaudesta oli 8 prosenttia.

Sesongin kärkinimi oli Akseli Gallen-Kallela. Hänen 24 myydystä teoksestaan maksettiin yhteensä 4,2 miljoonaa markkaa, ilmenee Taidepörssi 1999 -kirjasta. Siihen kerätään tiedot Hagelstamin ja Bukowski-Hörhammerin taidehuutokaupoista. Huippukautena 1992/93 myynti oli 33,2 miljoonaa. Sen jälkeen taidehuutokauppojen myynti laski aina kauteen 1997/98 saakka, jolloin se kasvoi peräti 61 prosenttia.

Viime huutokauppakaudella myytiin kaksi merkittävää Gallen-Kallelan työtä. Iso hauki huudettiin 1,7 miljoonalla ja Tyttö ja kukko miljoonalla markalla. Ne eivät kuitenkaan nousseet aivan kärkeen kaikkien aikojen kalliimpien suomalaistaulujen listalla. Taidepörssin listan mukaan kärjessä on edelleen Albert Edelfeltin teos Mansikoita, josta maksettiin 2,55 miljoonaa huhtikuussa 1998. Toisena on Helene Schjerfbeckin työ Suru. Se myytiin 2,2 miljoonalla vuonna 1988.

Taidekaupan myynnin kasvu perustui viime kaudella hintojen nousuun ja useisiin kalliisiin tauluihin. Myytyjen teosten määrä oli suunnilleen sama kuin kaudella 1997/98.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.