Mainos

Tähtivieraita: Helena Ahti-Hallberg

Räjähtävää energiaa ja iloista karismaa on tulvillaan Helmen tammikuun Tähtivieraan kartta. Astrologi Merja Hirvisaari kertoo, että kuun lopulla syntynyt tanssinopettaja Helena Ahti-Hallberg on Vesimiehenä pippurinen persoona ja itsenäinen ajattelija.

Helena Ahti-Hallberg on latinalaistanssin Suomen maajoukkueen valmentaja. Hänellä on vakuuttava lista myös omia Suomen mestaruuksia sekä vakio- että latinalaistansseissa. Suurelle yleisölle Ahti-Hallberg on tullut tutuksi Tanssii tähtien kanssa -kisasta. Siinä hän on saanut vastuuta yllin kyllin: viime vuonna tanssipartnerina oli kömpelö mutta sharmikas jalkapallovalmentaja Keke Armstrong. Tänä vuonna Helenan oppilaana on raamikas uimari Jani Sievinen.

Ahti-Hallberg kertoo, että pesti kisassa on mieluinen.

-Kisassa mukana oleminen on ennen kaikkea hauskaa, ja siksi lähdin mukaan tänäkin vuonna. Tiimi on tiivis ja mukava, ja ohjelman teko on uudenlainen kokemus normaalityön lomassa.

Haasteellinen uimarioppilas

Jani Sievinen on koko kansan tuntema uimamestaruuksien mies, mutta hänen tanssijan taidoistaan ei ole todisteita. Haastetta siis riittää, nauraa Helena Ahti-Hallberg.

-Kuvasimme juuri ohjelman tunnareita ja jouduimme vähän pyörähtelemään. Sovimme heti suosiolla, että minä pyörin ympärillä ja Jani seisoo paikoillaan.

Myös Keke Armstrongin kanssa tilanne näytti ensin vaikealta, mutta yhteistyö sujui lopulta hienosti.

-Alku oli hyvinkin hidas, ja harjoittelu oli välillä ihan tragikoomista. Keke oli kuitenkin mahtava tyyppi, ja kaikki se aika, mikä oltiin yhdessä, oli mukavaa.

Ahti-Hallberg muistelee niin Kekeä kuin muitakin viime vuoden oppilaita iloisin mielin ja on opettajana ylpeä koko joukosta.

-Tanssi on paljon paljon vaikeampaa kuin voisi kuvitella, eikä taitoa voi oppia pikakurssilla. Minun mielestäni kaikki tähtioppilaat oppivat hirveän hyvin: olin vaikuttunut jokaikisen tähtioppilaan panoksesta.

Tähtitanssijasta tähtitutkijaksi

Helena Ahti-Hallberg kertoo, että horoskooppien maailma on hänelle tuikituntematon, eikä hänelle ole koskaan aikaisemmin tehty tulkintaa tähtikartasta. Hän ihmetteleekin sitä, miten hyvin Merja Hirvisaaren laatima kartta täsmää hänen persoonaansa.

-Erikoista on se, että heti ensitapaamisella Merja pystyi kertomaan parikymmentä minuuttia siitä, millainen minä oikeasti olen. Siitä tuli aika metka fiilis. Ei tullut myöskään yhtään sellaista väitettä vastaan, josta olisin ajatellut, että tuo ei sovi minuun ollenkaan.

Hirvisaaren mukaan Ahti-Hallberg on paitsi aurinkomerkiltään myös nousevalta merkiltään Vesimies, ja se voimistaa kaikkia hänen piirteitään. Muuten kartta näyttää edellä käyvän, tietä näyttävän, esimerkkiä antavan, karismaattisen ja menestyvän ihmisen kartalta.

-Helena on hyvin pieni, viehättävä ja siro nainen, mutta pippuria hänen persoonaansa on siroteltu useampi kilo. Hän on tullut tekemään työtä voimalla ja pääsemään tavoitteisiinsa.

Hirvisaari näkee Ahti-Hallbergin kartasta myös kuoren, jolla hän suojaa itseään: Vesimies miettii hyvin tarkasti, kenet päästää lähelleen ja ketä ei.

-Mutta tiedoksi heille, jotka ovat Vesimieheen ihastuneet ja rakastuneet: ei pidä ajatella, että Vesimies olisi viileä tai etäinen. Jos hänet saa vakuuttuneeksi omista tunteistaan, löytää aivan ihmeellisen sielun, joka rakastaa tavalla, jota ei ole osannut edes ajatella.

Jääräpäinen Vesimies

Vesimies on eläinradan individualisti. Hän ei kangistu kaavoihin ja on älyllisesti avoin kaikille uusille asioille. Lisäksi hän voi olla äärimmäisen itsepäinen ja joustamaton ihminen. Myös Helena Ahti-Hallbergin tähtikartalla näkyy tulta ja tappuraa, kertoo Merja Hirvisaari.

-Tiedoksi kaikille hänen kanssaan työskenteleville, että Helenan persoonaan liittyy voimakas Mars-energia, joka räjähtelee joskus hyvinkin pienistä asioista. Kolikon kääntöpuolena on kuitenkin iloista energiaa, karismaa ja innostuneisuutta sekä kyky saada muutkin innostumaan.

Kykyään innostua Ahti-Hallberg ei vähättele. Hän toivoo pystyvänsä innoittamaan muita nimenomaan tanssinopettajana.

-Koen tanssin ihan elämäntehtäväkseni. Haluan jakaa innostusta ja rakkautta siihen lajiin, joka on minulle itselleni niin kovin tärkeä.

Ahti-Hallberg tunnustaa myös pippurisuutensa ja nauraa, että perheenjäsenet ovat saaneet hänen pienistä kiukunpuuskistaan näyttöä yllin kyllin. Toisaalta hän uskoo osaavansa myös ottaa muut huomioon.

-Ja kova hoivaamisen tarve minulla on. Kotiin kertyy koiria ja kaneja hellittäväksi. Minulla on myös pari lasta ja heidän lisäkseen kaikki oppilaani ovat vähän kuin omia lapsia.

Hirvisaari muistuttaa, että kun saavuttaa Vesimiehen luottamuksen, voi olla turvallisin mielin, koska lämpöä on, sitä pitää vain piilotella vähän aikaa ennen kuin luottamus syntyy.

-Sitä on siis varastossa annettavaksi, kun joku vain pääsee tarpeeksi lähelle siitä nauttimaan.

Tuleeko voitto tähtikisassa?

Helena Ahti-Hallbergin kevät on kiireitä täynnä. Latinalaisten tanssien Suomen mestaruuskisat järjestetään huhtikuussa. Niiden harjoitukset menevät osittain päällekkäin Tanssii tähtien kanssa -kisan treenien kanssa. Valmennettavia ja koulutettavia riittää kotosallakin: Ahti-Hallberg on ottanut juuri pienen koiranpennun, ja se vaatii häneltä paljon aikaa ja huolenpitoa.

Mutta miten sujuvat tanssikisat ja mitä kevät tuo tullessaan? Houkutus kurkistaa kilpailujen värittämään kevääseen on suuri, mutta niin Merja Hirvisaari kuin Ahti-Hallbergkin hillitsevät uteliaisuutensa.

Hirvisaari kertoo keskittyvänsä tähtikarttoja analysoidessaan persooniin eikä halua ryhtyä ennustajaksi. Hän toteaa, että kisan puolesta lopulta vain taito parketilla ratkaisee, miten käy.

-Pidän sitä paitsi siitä, että elämä eletään yllätyksineen, sellaisena kuin se tulee vastaan.

Ahti-Hallberg on samoilla linjoilla.

-En usko, että kaikkea on päätetty ennalta: jokainen luo itse oman tulevaisuutensa.

Teksti: Kati Hyttinen

Seuraatko horoskooppeja? Osallistu keskusteluun!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.