Mainos

Tähtivieraana Tiina Lymi

Näyttelijä Tiina Lymi on ristiriitoja täynnä. Toisaalta hän vitsailee ja on avoin, toisaalta vetäytyy kuoreensa ja on vakava. Helmen horoskooppihaastattelussa nousee esiin myös ristiriitainen suhde ihanaan, kamalaan julkisuuteen.

Näyttelijä Tiina Lymin horoskooppitulkinta on kiinnostava, kuten nainen itsekin. Hän on loistava näyttelijä, älykäs ja nokkela. Myös hänen yksityiselämässään on riittänyt raportoitavaa viime aikoina. Lymi erosi kahden tyttärensä isästä Eero Ahosta ja meni yllätyskihloihin tanssija Aleksi Seppäsen kanssa. Parille syntyi puoli vuotta sitten potra Reino-poika.

Monella tapaa muuttuneesta yksityiselämästään Lymi ei kuitenkaan halua puhua.

– Mielelläni en puhuisi yksityisasioistani tässä haastattelussa, hän sanoo ystävällisesti, joten keskustelemme siis horoskoopista, mutta paradoksisesti sekin on melko yksityistä!

Jätän pyynnöstä Helmen astrologi Merja Hirvisaaren ja Tiina Lymin kahden kesken, kun varsinainen analyysi alkaa.

– Tulkinnassa nousee hyvin intiimejä ja henkilökohtaisia asioita, joten käyn sen läpi aina kahden kesken henkilön kanssa, kertoo Hirvisaari työmetodeistaan.

"Hämmentävän osuvaa"

Kun soitin ja pyysin Tiina Lymiä mukaan Helmen tähtivieraaksi, hän suhtautui kepeän epäilevästi koko touhuun.

– Yleensä en tällaisiin lähde, mutta suostun nyt, jos lupaatte sanoa, että minä olen nero, hän nauraa puhelimessa.

– En usko, että sieltä mitään salaista ilmenee, tai mitään, mitä ei voisi kaikille kertoa, hän toteaa.

Kun tunnin kestävä analyysi on ohi, Lymi on muuttanut mielipidettään.

– Tämä oli hyvin, hyvin mielenkiintoista. Minä hämmennyin monesta persoonaani ja työtäni koskevasta asiasta, joita astrologi kartastani näki, Lymi sanoo vakavana ja silmät pyöreinä.

– Astrologi arveli, että kartan perusteella minulle saattaisi käydä tietyntyyppisiä asioita ja minä hämmästyin, että minulle on käynyt juuri niin ja monta kertaa!

Huulenheitto neroudesta osoittautuikin horoskooppikartan valossa todeksi, sillä Tiina Lymin tähtikartassa on harvinainen jumalan sormi.

– Hänellä on harvinainen, vahva kartta. Täällä näkyy jumalan sormeksi kutsuttu Jodi. Tämä on hyvin henkilökohtainen asia, jota astrologikaan ei lähde tulkitsemaan. Sanon vain, että tällainen sinulla on, perehdypä tähän tarkemmin, että mitä se voisi kohdallasi tarkoittaa, sanoo Merja Hirvisaari.

– Lisäksi kartassa näkyy, että Lymi on kaksinkertainen neitsyt ja nouseva neitsyt, mikä sekin on harvinaista.

Lymi vakavoituu kartan äärellä

Tiina Lymi on yllättynyt siitä, miten hyvin astrologin tulkinta hänen luonteestaan ja sen vaikutuksesta hänen elämäänsä pitää paikkaansa.

– Yllättävää kyllä ei tullut mitään, josta olisin voinut sanoa, että tämä ei kyllä pidä paikkaansa. Yleensä jokaisessa asiassa on jotakin, mitä en hyväksy, en siis niele asioita helposti, sanoo Lymi.

– Asiat kuulostivat nyt hyvin tutuilta korvissani. Varsinkin tietysti tuo jumalan sormi, nauraa Lymi.

Vaikka Lymi vitsailee paljon, hän on analyysin jälkeen selvästi vakavoitunut.

– Tärkeimmäksi minulle jää mieleen se, kun astrologi sanoi, että minun täytyy uskoa omiin ideoihini ja näkemyksiini. Että minulla on tehtävä tässä elämässä. Se antoi voimaa ja uskoa, sanoo Lymi.

Jälleen Lymi ei halua tarkemmin kertoa, millaisia ideoita hänen päässään muhii, mutta ne liittyvät kaiketikin teatterille kirjoittamiseen.

– On minulla yksi idea. Mutta en voi puhua siitä, sillä minun pitää ensin puhua pomoni kanssa, että hyväksyykö hän sen ja maksaako siitä. En voi vain sanoa, että hei, ensi syksynä teidän teatterissanne sitä ja sitä, sanoo Lymi.

Kollegat irvistelevät innokkuudelle

Tiina Lymi sanoo, että ideoita pullisteleva pää on jopa taiteilijapiireissä ihmettelyn aihe.

– Jotkut nimeltä mainitsemattomat vanhemmat kollegat saattavat parin viinilasillisen jälkeen sanoa (matkii ivallista äänensävyä), että "kun sulla on aina noita ideoita".

– Mutta kun niitä on – ja paljon, huudahtaa Lymi.

Lymi palaa taas kummastelemaan Hirvisaaren tulkinnan tarkkanäköisyyttä.

– On joitakin asioita, joita edes äitini ei tiedä ja astrologi kysyi, että onko minulla sellaista ja sellaista. Ja minulla on!

– Varmasti en kerro, mitä se on, Lymi nauraa taas.

Luova, nopea neitsyt

Hirvisaari paljastaa kartassa nousseita asioita, joiden uskoo kiinnostavan kaikkia neitsyt-merkkisiä.

– Tiinalla on myös tämä neitsytmäinen nopeus. Neitsyt myös ärsyyntyy helposti pienistäkin asioista. Tämä merkki on erittäin älykäs ja nopea havaintokyvyiltään. Neitsyt näkee nopeasti, että tuossa on ongelma ja näkee kokonaisuuden ennen kuin muut edes tajuavat mistä on kyse, selvittää Hirvisaari neitsyelle tyypillisiä piirteitä.

– Neitsyellä on turboahdettu moottori takalistossaan, ja Tiinalla se on kaksinkertaisena, hymyilee astrologi.

– Niin se on varmaan todella ärsyttävää muillekin, Lymi tuumii.

Hän pohtii, että neitsyeen yleisesti liitetty pedanttisuus ja tarkkuus näkyy hänellä kahdessa asiassa: kaappien järjestelyssä ja työnteossa.

– Minusta on todella kamalaa, jos vaatekaapissa pitkähihaisten pinossa on lyhythihaisia!

– Muuten olen melko leväperäinen ihminen, enkä ole siisti tai hiljainen, niin kuin olen aikaisemmin lukenut neitsyt-luonnehdintoja.

– Työssäni olen välillä huolestuttavankin tarkka, sillä saatan käydä mielessäni läpi jotakin kohtausta uudestaan ja uudestaan, jos se ei mielestäni mennyt oikein. Minulla on tarkka vivahteiden taju. En saa rauhaa, jos joku dialogi ei mennyt niin kuin sen minun mielestäni piti.

Lymi sanoo olleensa joskus jopa huolissaan tietyntyyppisestä pakkomielteisestä ajattelusta työnteon suhteen.

Tiina Lymille ominainen luovuus on myös tyypillistä neitsyttä.

– Neitsyelle universumi on luonut kaksi hyvin vastakkaista lahjaa: äly ja vaisto. Lisäksi neitsyellä on jopa näkijän kyky. Jumalat katsovat hilpeinä, että kumpi voittaa: kriittisyys vai uskallus uskoa siihen mitä ei näy.

– Tiinalla on myös vitoshuone, joka on viihteen ja seikkailun huone. Tätä karttaa katsoessa onkin vaikea kuvitella, että hän tekisi mitään muuta työkseen, kuin mitä nyt tekee, summaa Hirvisaari Tiina Lymin horoskooppitulkinnan.

Erottamattomat-elokuva ensi-illassa 5.9.2008. Kahden siskoksen mutkikkaasta suhteesta kertovassa elokuvassa Tiina Lymi esittää toista siskoksista. Ohjaus Hanna Mayl.

Teksti: Sanna Pietiläinen

Kuvat: Sanna Pietiläinen, Erottamattomat

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.