Mainos

Tähtivieraana Jone Nikula

Äijänäkin tunnettu mediamies Jone Nikula ei kaihda haasteita. Hän on pistänyt itsensä likoon lukuisissa televisio-ohjelmissa, ja kursailematta hän tarttuu myös Helmen tarjoukseen. Skeptikoksi itseään luonnehtiva Nikula suostuu tähtikartta-analyysiin.

Sanottakoon Jone Nikulasta mitä muuta tahansa, pelkuri hän ei ainakaan ole. Vai voiko sellaisen miehen rohkeutta kyseenalaistaa, joka on lentänyt helikopterilla, ajanut romurallia ja kokeillut hitsaussukellusta? Äijät ohjelmassa yhdessä Jouni Hynysen kanssa kukkoileva Nikula vaikuttaa varsin avarakatseiselta ja joustavalta tyypiltä, joka on valmis kokeilemaan mitä tahansa - ainakin kerran. Tätä periaatetta noudattaen hän on suostunut Helmen tähtivieraaksi ja luovuttanut syntymäaikansa astrologi Merja Hirvisaaren käsiin.

–Lähden siitä, että vihollinen on tunnettava. Astrologiahan on mielestäni luokatonta touhua, mutta haluan omin silmin nähdä, miten homma toimii. Saattaahan tästä tulla kiinnostava kokemus, mutta tuskin kuitenkaan sellaista käänteentekevää hetkeä mun elämässä, Nikula hymähtää ennen analyysiä.

Oinaan merkeissä syntynyt Nikula antaa kuitenkin tunnustusta astrologialle siitä, että Oinaan tyypittely osuu kohdalleen.

– Kyllä mä olen juuri niin impulsiivinen, itsevarma ja spontaani kuin miksi Oinaita kuvataan. Toisaalta nää horoskoopit on yleensä niin ympäripyöreitä, että ne sopisivat kehen tahansa. Sitä en ymmärrä, miksi moni kunniallinenkin lehti painaa horoskooppeja sivuilleen, Nikula ihmettelee.

Miehellä on miehen lelut

Maaliskuun lopussa 38 vuotta täyttävä Jone Nikula ei tunnusta vuosien vielä sanottavasti painavan.

– No joo, ikää on tullut lisää, mutta aikuistuminen on vielä kaukana edessäpäin. Sekin on ihan okei, ottaen huomioon, että pikkujätkänä sitä luuli elämän loppuvan kakskymppisenä. Tosiasiassa kuitenkin ainoa ero poikien ja miesten välillä on lelujen hinta.

Erilaisten mediaprojektien täystyöllistämä Nikula sanoo viettävänsä syntymäpäivänsäkin juontokeikalla. Arki ja pyhä eivät Nikulan aikatauluissa paljon toisistaan eroa, sillä työ vie lähes kaiken ajan.

– Teen päätyökseni lehteä ja sen lisäksi radio-ohjelmaa ja kirjaprojekteja. Kirjoitan parhaillaan yhtä henkilökuvaa ja oppikirjaa, ja suunnitteilla olisi keväälle ja kesälle myös musakirjan kirjoittamista. Kotona ehdin käydä lähinnä kääntymässä, Nikula kertoo ja vihjaa olevansa muuttopuuhissa, suuntana haja-asutusalue. Vannoutuneelle stadilaiselle muutto ei ole pikkujuttu.

– Tupakkalain muutoksen jälkeen stadi ja sen baarielämä on mennyt pilalle, hän kuittaa.

Tulinen Nikula

Tähtikartta-analyysin alkaminen saa Nikulan vakavoitumaan ja unohtamaan muut puheenaiheet. Analyysissä Nikula kohtaa aatteellisen vastakohtansa, astrologi Merja Hirvisaaren. Pitkätukat asettuvat tähtikartta-analyysiä varten sopuisasti eri puolille pöytiä ja alkavat käydä läpi miehen luonnetta ja astrologian sanomaa. Analyysiä vaikeuttaa hieman Nikulan tarkan syntymäajan puuttuminen.

- Tarkka aika ihan tuntien ja minuuttien tasolla olisi avannut lisää ovia, mutta jo tälläkin tarkkuudella voin kertoa monenlaisia asioita. Olet voimakkaasti tulen elementin edustaja ja selkeä Oinas, koska auringon lisäksi myös Venus ja Merkurius vahvistavat merkin vaikutusta, Merja Hirvisaari luonnehtii.

Epäluuloa kitkemässä

Nikulaa istunto ei saa täysin vakuuttuneeksi, vaikka suurin vastustus onkin kohtaamisen jälkeen laimentunut.

– Olihan tämä viihdyttävä sessio ja esille tuli paljon paikkaansa pitäviä asioita ja luonnekuvauksia. Mutta sen haluaisin tietää, onko ne oikeasti nähtävissä tähdistä vai muuten vain pääteltävissä jätkästä? Ja tulkinta antoi kyllä liikaa tietoa aikuisen miehen tunne-elämästä, enemmän kuin olen ehtinyt analysoida itseäni vajaan 40 vuoden aikana, Nikula puuskahtaa.

–Niinpä niin, Oinas ajattelee usein niin, että It´s my way or the highway, mikä tässäkin taitaa näkyä aika hyvin, Merja Hirvisaari nauraa.

Jone Nikulan epäluuloisuus astrologian saavutuksia kohtaan ei ota laantuakseen. Hän toistaa käsityksensä siitä, että varsinkin julkisen henkilön yksityiselämästä saadut tiedot riittäisivät jo yksinään analyysin pohjaksi ja loppu hoituisi puhtaasti päättelykyvyn voimin.

– Totta kai ihmisestä pystyy päättelemään yhtä ja toista, mutta ei nyt mitä tahansa. Astrologia antaa hyvän työkalun tulkita ihmistä häntä näkemättä tai edes nimeä kuulematta. Minäkin sain Jonen syntymäajan tietooni vain vähän ennen tätä istuntoa, joten en olisi tässä ilman astrologista tietokoneohjelmaani. Sen avulla voin tehdä analyysejä riippumatta siitä, olenko lehteni lukenut ja taustatietoni hankkinut, Merja Hirvisaari vastaa.

Oinas on haastava kumppani

Tähtikartta-analyysi ja sen tulkinta paljastivat kiistatta sen, että Nikulan oinasmaiset piirteet vaikuttavat suuresti hänen persoonaansa.

– Jone on tulinen pakkaus, tosiaankin! Oinaitten kanssa kulkeville kumppanin voimakastahtoisuus ja itsevarmuus voivat olla haastavia. Sanoisikin, että Oinaalle on annettava tilaa ympärilleen ja mahdollisuus päättää, miten milloinkin toimitaan, Merja Hirvisaari summaa.

Jonea itseään luonnehdinta naurattaa. Hän ei missään nimessä aio keskustella tästä kotona ja selitellä persoonaansa astrologisista lähtökohdista käsin.

– Naisten kanssa ei kannata keskustella astrologiasta, koskaan. Sitä päätyy vaan ikuiseen piinaan, jossa kaikkea tekemistä ja tekemättä jättämistä selitetään sillä, että olet Oinas. Kyllä minä sen vessanpöntön kannen jätän ylös siksi, että olen mies enkä Oinas!

Teksti ja kuvat: Marjo Tiitto

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.