Tähtitanssija Susa Matson: Olin järkyttävä näky 1980-luvulla!

Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmasta tutun Susa Matsonin, 41, pukeutumishuone on täynnä muistojen aarteita ja naisellisia ihanuuksia.

Wilson Kirwan, Nicke Lignellin sekä Jethro Rostedtin parina tanssiparketilla MTV3:n Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa hurmannut Susa Matson avasi vaatekaappinsa ovet AVAn Tyylitunnustuksille. Susa ja hänen miehensä sekä bengali-rotuinen kissa Bella asuvat espoolaisessa rivitalokolmiossa, ja asunnosta löytyy jokaisen naisen unelma: oma pukeutumishuone.

– Halusin sen ehdottomasti ja olen siitä iloinen. Pukeutumishuone on kiva, sinne saa jättää vaatteet vähän levälleen eikä kaiken tarvitse olla vimpan päälle siistiä, hän hymyilee.

Susa on varannut vaatteilleen kolme kaappia. Kaapit täyttyvät kirkkaista ja iloisista väreistä. Susa kertoo, ettei ihastu vaatteisiin koskaan niin kovasti, että niitä olisi pakko säilyttää.

– Less is more. Jos tavara ei mahdu kaappeihin, niin emännän on aika tehdä jotain. Vien vaatteita kirppikselle ja jos ostan jotain uuttaa, niin jotain vanhaa pitää lähteä, hän kertoo.

Tanssipuku on kuin toinen iho

Susa on omistanut satoja tanssipukuja elämänsä aikana. Myös tanssipuvut menevät kiertoon, kun ne ovat aikansa palvelleet. Hyvä tanssipuku kestää, ja sen täytyy tuntua kuin toiselta iholta.

– Huomio ei saa kiinnittyä pukuun, kun tanssit sata lasissa. Silloin ei ole aikaa korjailla pukua. Sen pitää kestää kova meno! Tanssipuvut ovat niin kalliita, että harvoin niitä on varaa säästää.

– Yhden vakiomekon olen säästänyt ammattilaiseksi ryhdyttyäni. Muutamia pukuja olen säilyttänyt myös tanssikoulun showpuolta varten.

Järki käteen korkkariostoksilla

Susan tyyli on hyvin naisellinen. Vaikka hän on korkokenkiä rakastava nainen, High Heels -tanssiryhmän perustajajäsen ja vakiotanssin ammattilainen, hän on kuitenkin käytännöllinen tyyppi, jolla ei aina tarvitse olla ripsiväriä.

– Arkipukeutumistani voivat hyvinkin olla maastohousut, lenkkarit ja lippis, eikä lainkaan meikkiä. Esimerkiksi tanssitunneilla en käytä meikkiä, Susa kertoo.

– Välillä on kiva pukeutua kauniisti ja naisellisesti. Naisellinen tyyli lähtee varmasti siitä, että lapsena mua luultiin pojaksi. Nyt otan menetetyn takaisin, hän nauraa.

Pitkävartisia saappaita sekä korkeita korkoja rakastava, 10-vuotiaasta asti tanssinut Susa on oppinut fiksuksi kenkäostoksilla.

– Harhaostoksista olen oppinut sen, että kengän pitää tuntua heti hyvältä jalassa. Ihan turha ostaa sillä mielin, että nämä näyttää hienolta, mutta kuolet kun laitat kengän jalkaan. Ne kengät jäävät pitämättä.

Kauhujen kasarivillitykset

Susa kertoo ostavansa vaatteita ihan mistä vaan, hänellä ei ole tiettyä suosikkimerkkiä tai -kauppaa.

– Olin UFF:llä töissä 1980-luvulla, silloin ostin kaikki vaatteet kirpparilta, hän paljastaa.

Kuten niin monelle, myös Susalla kasarivillitys on tyylillisesti nolointa aikaa.

– 1980-luvulla minulla oli olkatoppaukset, hiihtohousut, kivipestyt farkut, huivivirityksiä kaulassa ja muuta ihmeellistä, esimerkiksi mummosankaiset lasit sekä punaiset pöllöhuuhkaja-tyyliset silmälasit, jotka nyt näyttäisivät taas varmasti muodikkailta. Ylioppilaskuvastani häpeän valkoisia sukkahousuja ja kamalia kenkiä, hän hihittää.

Teksti ja kuvat: Laura Kokko

Tyylitunnustuksia AVAlla torstaisin klo 18.30

Susa Matsonin vaatekaapilla - katso kuvat!

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja