Tähtisopraano Karita Mattila esiintyy Huittisissa

Oopperatähti Karita Mattila pitää Huittisissa kaksi soolokonserttia tukeakseen taiteilija Markku Pirin isännöimää kulttuurikeskusta.

Huittisissa sijaitsevan Kulttuurikeskus Wanhan Pappilan kulttuurikesä huipentuu sopraano Karita Mattilan kahteen konserttiin lauantaina ja maanantaina Huittisten Risto Ryti -konserttisalissa.

Karita Mattilan soolokonsertti sisältää Kaija Saariahon Mattilalle säveltämän laulusarjan Quatre Instants' (Neljä hetkeä), joka sai kantaesityksensä Pariisissa huhtikuussa. Sen jälkeen se on kuultu Lontoossa, jolloin arvostettu The Guardian -lehti otsikoi: "Sensaatiomaisen taiteilijan sensaatiomainen konsertti". Nyt on vuorossa Suomen ensiesitys. Muu musiikki on Sergei Rahmaninovin ja Antonin Dvorakin säveltämiä lauluja.

Karita Mattilaa säestää Tuija Hakkila. Konsertit ovat loppuunmyytyjä.

Karita Mattila vierailee Huittisissa tukeakseen arvokkaana pitämänsä Wanhan Pappilan kulttuuritoimintaa. Taiteilija Markku Pirin isännöimä Kulttuurikeskus Wanha Pappila on vuonna 1826 valmistunut 600 neliömetrin kokoinen hirsikartano. Kulttuurikeskuksella on nyt menossa kolmas kausi. Tänä vuonna tarjolla on mm. kaksi taidenäyttelyä, konsertteja ja teatteria.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat