Tähtihiihtäjän koronatulos uhkaa koko Ruotsin joukkueen kiertuetta: "Emme sulje pois mitään vaihtoehtoa"

Ruotsin maastohiihtojoukkueessa todettu koronavirustartunta voi johtaa koko joukkueen vetämiseen pois Tour de Skiltä. Aftonbladetin mukaan joukkueen lääkäri ei sulje pois mitään vaihtoehtoa.

Ruotsalainen hiihtotähti Linn Svahn sai torstaina huonoja uutisia Tour de Skillä. Svahnille Italian Val di Fiemmessä tehty koronapikatesti osoitti positiivista tulosta ja hiihtäjä asetettiin eristyksiin.

Aftonbladetin mukaan Svahnin lisäksi myös joukko muita ruotsalaishiihtäjiä eristettiin, koska nämä olivat olleet lähikontaktissa Svahnin kanssa.

Svahnin koronatartunta varmistetaan vielä PCR-testillä, mutta Ruotsin joukkueessa varaudutaan jatkotoimenpiteisiin, joita positiivinen testitulos aiheuttaa.

Aftonbladetin haastattelema Ruotsin joukkueen lääkäri Per Andersson ei halua vielä arvioida, pitääkö eristettyjen hiihtäjien jättää perjantaina jatkuva kiertue kesken. Jopa koko Ruotsin maajoukkueen Tour de Ski voi olla vaarassa.

– Hiihtäjien terveys täytyy asettaa etusijalle. Meidän täytyy selvittää huolellisesti, mikä tilanne on. Käymme jatkuvaa keskustelua siitä, miten toimimme, jos testitulos on positiivinen tai negatiivinen, Andersson sanoo Aftonbladetille. 

– Olen keskustellut myös kollegoideni kanssa siitä, miten tilanne pitäisi hoitaa. Tämä on todella vaikea kysymys ja on tärkeää tehdä päätökset huolellisesti. Tämä on tauti, joka pitää ottaa erittäin vakavasti.

Anderssonin mukaan ei voida myöskään sulkea pois vaihtoehtoa, että koko Ruotsin joukkue joutuu vetäytymään kiertueelta.

– Tällä hetkellä emme sulje pois mitään vaihtoehtoa. Olemme valmistautuneet erilaisiin skenaarioihin.

Kansainvälisen hiihtoliiton FISin kilpailujohtaja Pierre Mignerey muistuttaa, että Italian terveysviranomaiset tekevät eristämispäätökset. FISin säännöt eivät vaikuta tilanteeseen.

– Italian terveysviranomaisten tehtävän on tutkia ja jäljittää tartunta ja päättää, eristetäänkö muita ihmisiä.

Ennen Val di Fiemmessä hiihdettäviä kolmea viimeistä etappia Frida Karlsson on ruotsalaisista parhaana naisten kilpailun neljäntenä. Ebba Anderssonin sijoitus on seitsemäs.

Kaksi ensimmäistä etappia voittanu Svahn on sijalla 16.

Myös Suomen joukkueessa ilmoitettiin torstaina kahdesta koronatapauksesta, jotka oli todettu pikatestillä. Myös näiden nimeämättömien henkilöiden tartunta varmistetaan PCR-testillä.

Henkilöt on asetettu eristyksiin. Muun joukkueen toiminta jatkuu kuitenkin normaalisti.

Lue myös:

    Uusimmat