Mainos

Tähtiankkuri hyllytettiin

Presidentinvaalit ovat Yhdysvalloissa paitsi kovaa ehdokkaiden, myös TV-yhtiöiden, välistä taistelua. MSNBC-uutiskanava joutui republikaanien ryöpytyksen kohteeksi puolueellisesta uutisoinnistaan. Kun kanavan uskottavuutta nakersivat lisäksi toimittajien keskinäiset kinastelut suorissa lähetyksissä, joutui MSNBC hyllyttämään kirkkaimman tähtensä, Keith Olbermannin.

49-vuotias Olbermann isännöi kanavalla alun perin liberaalia "Countdown"-keskusteluohjelmaa ja sen saavuttaman suosion ansiosta hänet ylennettiin isännöimään kanavan vaaliuutisia. Omassa ohjelmassaan republikaaneja säälimättä kritisoinut Olbermann ei kuitenkaan kyennyt pitämään kieltään kurissa puolueettomassa uutisohjelmassa, vaan jatkoi omaa linjaansa ja jakoi tylyjä kommentteja myös kollegoilleen.

New York Timesin mukaan Olbermann jatkaa kanavalla asiantuntijana, mutta ei isännöi vaaliuutisia ja eikä -väittelyitä. Republikaanien puoluekokoukseen St.Pauliin hän ei tiettävästi uskaltanut mennä pelättyään turvallisuutensa puolesta suivaantuneiden republikaanikannattajien keskellä. Ennen ryhtymistään räväkäksi politiikan toimittajaksi, Olbermann oli yksi Yhdysvaltain suosituimmista urheilutoimittajista.

Äänestäjät tyytymättömiä median toimintaan

MSNBC ei ole ainoa TV-uutiskanava, jota republikaanit ovat suomineet puolueellisuudesta ja suoranaisesta demokraattien presidenttiehdokkaan Barack Obaman "fanittamisesta". Huomattava osa amerikkalaisista yhtyy näkemykseen. Tuoreen Rasmussen-tutkimuslaitoksen gallupin mukaan yli puolet äänestäjistä uskoo toimittajien haluavan vahingoittaa republikaanien kohutun varapresidenttiehdokkaan, Sarah Palinin, kampanjaa. Jopa osa demokraateista jakaa näkemyksen: Pennsylvanian osavaltion demokraattikuvernöörin Edward Rendellin mukaan puolueettominta uutisointia esittää nykyisin Fox News, jota on pidetty jo vuosia republikaanien äänitorvena. Rendellin kommenttia selittänee se, että alun perin hän kannatti Hillary Clintonia demokraattien ehdokkaaksi ja koki jo esivaalikamppailun aikana Obaman saaneen suhteettoman paljon myönteistä julkisuutta.

Suomessa syytökset median puolueellisuudesta vaalikamppailussa ovat harvinaisempia, mutta eivät ennennäkemättömiä. Yleisradion ja Taloustutkimuksen gallupit joutuivat taannoin Kokoomuksen hampaisiin. Asian selvittely osoittikin tutkimusmenetelmässä virheen, joka johti Kokoomuksen kohdalla todellista pienempiin kannatusarvioihin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.