Mainos

Tähdenlentoja näkynyt kymmenittäin

Perseidien tähdenlentoparvessa on näkynyt kansainvälisen meteorijärjestön seurannan mukaan noin viisikymmentä tähdenlentoa tunnissa.

- Oli huikeaa maata nurmikolla ja katsella tähdenlentoja. Katselin taivasta vajaan tunnin ajan ja näin muutaman tähdenlennon tänä aikana. Pieni pilvipeite ei ehkä tarjonnut parasta näkymää taivaalle, mutta jo yhdenkin tähdenlennon näkeminen on huikea kokemus! Jokaisen olisi syytä joskus pysähtyä katselemaan tähtitaivasta, siinä kun katselee jotain itseään suurempaa, saattaa jopa oivaltaa jotain, kuvaili eräs yökyöpeli kokemuksiaan.

Ursan meteorijaoston vetäjä Marko Toivonen kertoi meteorien alkaneen näkyä hänen havainnointipaikallaan lähellä Kuusankoskea puolenyön jälkeen. Yökahteen mennessä hän oli havainnut viitisenkymmentä tähdenlentoa.

Toivosen mukaan tähdenlentoja näkee aamun sarastukseen saakka.

Perseidit näkyvät joka vuosi heinä-elokuussa. Perseidihiukkaset ovat peräisin komeetta Swift-Tuttlen jättämästä hiukkasvanasta. Keskimäärin hiekanjyvästen kokoisten kappaleiden osuessa Maan ilmakehään ne palavat tähdenlentoina.

Nimensä mukaisesti perseidit näyttävät suihkivan Perseuksen tähtikuvion suunnalta, ja niitä näkyy kaikkialla taivaalla.

(STT - MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.