Tähän teemaan on Linnan juhlissa kiinnitetty erityistä huomiota

Katso hulvaton video: Sauli Niinistön käsien ravistelu saa vieraat repeämään 0:27
Vuonna 2022 Linnan juhlissa Sauli Niinistön käsien ravistelu herätti vieraissa hilpeyttä.

Ensi viikon Linnan juhlista paljastettiin lisätietoa.

Suomen itsenäisyyttä juhlistetaan jälleen ensi viikolla perinteisin menoin Itsenäisyyspäivän vastaanotolla. Linnan juhlia isännöivät tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio.

Tänä vuonna Linnan juhlien teemana on ajat vaihtuvat. Keskiviikkona 29. marraskuuta järjestetyssä tiedotustilaisuudessa paljastettiin lisäinfoa tulevista juhlista. 

Itsenäisyyspäivän vastaanoton tarjoiluissa kerrotaan korostuvan kotimaisuus ja ympäristöystävällisyys. Erityisteemana tänä vuonna ovat presidenttiparin isännöimät aiemmat itsenäisyyspäivän vastaanotot, joista jokaiselta mukana on jokin suosittu tuote.

Juhliin kutsuttu noin 1 700 eri tavoin ansioitunutta vierasta eri puolilta Suomea. Vieraina kerrotaan olevan muun muassa pitkän uran tehneitä henkilöitä, jotka ovat toimineet tienraivaajina, esimerkkeinä ja mentoreina. Lisäksi kutsuttuna on nuoria innovatiivisia osaajia, tulevaisuuden menestystekijöiden parissa työskenteleviä sekä yhteiskunnan ja arjen turvallisuuden takaajia. Erityistä huomiota on kiinnitetty tekoihin, joilla on tuettu lapsia ja nuoria. 

Merkittävä osa kutsuvieraista on tänäkin vuonna ensikertalaisia. 

Valtiosalin musiikista vastaa Kaartin soittokunta sekä Kaartin Combo solistinaan Ilta. Kunniavieraiden, sotiemme veteraanien ja lottien, kahvitilaisuudessa esiintyy suomalaisen kuorotaiteen Ylioppilaskunnan Laulajat. Kolmannen kerroksen salongin musiikista vastaa Sami Pitkämö nimeään kantavan orkesterinsa kanssa. 

Lue myös:

    Uusimmat