Mainos

Tähän merimaisemaan nousee koti 16 000 helsinkiläiselle

Näihin maisemiin Helsingin Jätkäsaareen rakennetaan koti 16 000 ihmiselle.

Helsingin eteläkärkeen nousevan uuden Jätkäsaaren asuinalueen rakennustyöt alkavat parin viikon päästä syyskuun lopulla. Ensin rakennetaan Jätkäsaaren ja Ruoholahden välille Cruselliksi nimetty silta.

Ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan Jätkäsaareen vuonna 2011, mutta lopullisesti alue on valmis vasta 2020-luvulla.

Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen kutsuu Jätkäsaarta Itämeren helmeksi.

- Joskus 60-70 -luvulla rakennettiin lähiöitä, mentiin metsään. Nyt me tulemme lujaa pois metsästä ja olemme Itämeren helmi.

Jätkäsaareen rakennetaan asuntoja noin 16 000 ihmiselle.Vaikka asuntomyynti hiipuisikin, uskoo kaupunginjohtaja Pajunen että se ei häiritse alueen rakentamista.

- Suhdannetilanteita tulee ja menee, mutta kokonaisuutena tämä muutoksen mahdollisuus mihin juuri olemme astumassa merkitsee sitä että helsinkiläisen elinkeinoelämän rattaat tulevat pyörimään. Koska isot investoinnit merkitsevät työpaikkoja, ne merkitsevät myös hyvinvoivia asukkaita ja sitä kautta tämä on myönteinen mahdollisuus. Rahoitus on toki uhkana, mutta uskon, että se kokonaisyhtälö mikä tästä syntyy, on positiivinen, Pajunen jatkaa.

Alueelle tulee työpaikkoja 6000 ihmiselle.

Rakentamisessa tavoitellaan Helsingin kantakaupungin tyyliä. Suljetuilla kortteleilla haetaan muun muassa tuulensuojaa, sillä monelta suunnalta meren ympäröimä alue on erittäin tuulinen.

Raitiovaunujen 6 ja 8 reittejä aiotaan jatkaa niin, että niiden päätepysäkit tulevat Jätkäsaareen.

Kaiken kaikkiaan yksityisautoilu alueella yritetään vähentää minimiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.