Mainos

Tadzhikistanin sissit eivät vapauttaneet panttivankeja

Yhtätoista panttivankia Tadzhikistanissa hallussaan pitävä aseistautunut muslimiryhmä ei päästänyt panttivankeja vapaaksi tänään lupauksestaan huolimatta, kertoi presidentin edustaja. Kaikki yhteydet sissiryhmän tukikohtaan ovat edustajan mukaan katkenneet, ja sissien pelätään vetäytyvän vuoristoon panttivangit mukanaan.

Tadzhikistanin hallitus taipui aiemmin sissien vaatimuksiin ja lennätti 35 sissiryhmän tukijaa Afganistanista Tadzhikistaniin. Tadzhikistanissa heidät vapautettiin ja päästettiin kohti sissipäällikkö Bahrom Sadirovin tukikohtaa.

Sissit vapauttivat myöhään eilen kolme kaikkiaan neljästätoista panttivangistaan, kaksi venäläistä naistoimittajaa sekä autonkuljettajan. Venäläisten välittämän sopimuksen mukaan heidän oli määrä vapauttaa loput panttivankinsa sen jälkeen kun viimeinen ryhmä Sadiroville uskollisia taistelijoita oli saapunut tukikohtaan.

Afganistanista lennätetyt sissien toverit ovat ilmeisesti aseistautuneita. Sisseillä on yhä hallussaan mm. kolme YK-tarkkailijaa sekä neljä YK:n pakolaisjärjestön työntekijää.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.