Mainos

Tädin kuristamisesta yhdeksän vuotta vankeutta Lahdessa

Tätinsä kuoliaaksi kuristanut nainen on saanut yhdeksän vuoden vankeustuomion Lahdessa. Käräjäoikeus päätyi mielentilatutkimuksen perusteella siihen, että 45-vuotias nainen syyllistyi tappoon syyntakeisena. Rangaistus kattaa myös varkauden, sillä nainen vei uhriltaan ainakin 400 euroa.

Liki 80-vuotias lahtelaisnainen löytyi kuolleena vuoteestaan lokakuussa 2008. Rikosta epäiltiin vasta, kun ruumiinavauksessa havaittiin merkkejä kuristamisesta.

Asunto oli ehditty siivota ennen tutkintaa. Poliisi sai merkittävän lisänäytön, kun vainajan asunnon avain löytyi piilotettuna sisarentyttären asunnosta, vaikka vanhus ei ollut antanut vara-avainta edes omalle tyttärelleen.

Tyttären mukaan asunnosta oli kadonnut enemmänkin rahaa sekä koruja, mutta näistä varkauksista ei oikeus saanut näyttöä.

Naisen kuristanut joutuu maksamaan serkulleen kärsimyskorvausta 2000 euroa, viidesosan vaaditusta summasta. Oikeus päätteli, etteivät vainajan ja tyttären välit olleet kovin läheiset, koska he tapasivat suunnilleen kerran vuodessa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.